Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 10. 6. 2011.

Sud odložio isplatu odštete Srbi Iliću

Niš, motel Nais Niš, motel Nais

NIŠ - Privredni sud u Beogradu privremeno je zaustavio izvršenje odluke Arbitražnog veća Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu o isplati odštete vlasniku niškog Srbijaturista.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Златко Нечевски

    17:07 // 10. 6. 2011.

    Ovaj slučaj opterećuje radnike, grad, republiku. Ali, hiljadu puta sam napisao i opet ću, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću: SRBIJA JE I JUŽNO OD BUBANJ POTOKA! Ko kaže (u Agenciji za privatizaciju) da slučaj Putnik AD i Srbija Turist AD nemaju nikakve veze i da su to dva odvojena slučaja u pravu je. Ali je vlasnik isti, država je ista. Ali je Putnik u Bg a Srbija Turist u Ni i zato je Putnik AD ponovo privatizovan (prodat) a g.Srba Ilić ostao kratkih rukava a Srbija Turist je zapravo kusur od Putnika.
    Napori da se država nagodi sa g.Srbom Ilićem (današnja izjava g. N. Ćirića ministra ekonomije lokalnoj TV da se pregovara sa g.S.Ilićem) je inicijativa iz 2007. potekla od sindikalnih organizacija i akcionara, nova privatizacija i status radnika je sastavni deo te inicijative!!! I ako je Srbija turist imovina države pa se država brine(piše u Blicu) čiji smo mi, nas 267 zaposlenih u Srbija Turist AD Niš(ne piše nigde)?

    • dusko makaric

      21:05 // 10. 6. 2011.

      Niste mi jasni sta vi hocete??? Da i dalje primate 6.000 jednom u 3 meseca??? Stipendije kasne godinu dana,kradete sami sebe!! Pa dokle vise tako?? Kradete na recepciji,kradu rukovodioci i ono malo para sto se zarade. Vi ste totalno nerentabilno preduzece i treba vas zatvoriti jednom zauvek!!

  • Златко Нечевски

    07:44 // 11. 6. 2011.

    Upravo to, hoćemo da ne primamo 5-6 000 jednom u tri meseci, da ne kasne stipendije i da od svog rada živimo.
    Zbog toga smo i ušli 2003 u privatizaciju. Zbog toga od 2006. pa naovamo obijamo pragove svih nadležnih ministarstava, agencija i fondova i od svih tražimo isto, da poput mnogih preduzeća u kojima je privatizacija raskinuta, krenemo u novu, tendersku privatizaciju sa obaveznim socijalnim programom za zaposlene, da nam se omogući da radimo i od svog rada živimo. Mnogo li je?

  • Banjac

    11:47 // 11. 6. 2011.

    Verovatno je potrebno i dalje držati višak zaposlenih, gledati u nebo i čekati da država izdvoji nekakve pare (najbolje sveže odštampane, kao u "srećna" vremena) da bi hoteli funkcionisali. Drugovi su svojim višedecenijskim nemarom uspeli da sjebu sve što su imali i dovedu u stanje RASPADA. Stalno su mi pred očima "Ozren" i "Partizan" u Niškoj Banji... Dobro napravljeni hoteli, na perfektnoj lokaciji, ali nema za koga, jer trutovi ne žele da održavaju iste, ne žele da ih reklamiraju (internet reklama = 0, a barem to nije teško i ne košta ništa)... Pretvorili su se u kuće duhova. Sa druge strane, privatni smeštaj u Banji napreduje (Vila Piča, Markov Konak itd...) , jer je tamo vlasnik istovremeno i direktor i čistač i dobro pazi svoj smeštaj. I tih 6.000 koje drugovi prime je previše, jer ne zarade ni to! Ukoliko jer taj novi vlasnik pametan, otpustiće sve, zaposliti nove (onoliko koliko je realno potrebno, a ne 5 radnika na jednog turistu)i renovirati one prelepe hotele realnim novcem.

    • Златко Нечевски

      21:28 // 11. 6. 2011.

      www.srbijaturist.com

  • Дејан Милојевић

    17:42 // 11. 6. 2011.

    Dusko...nista ne znas bre...nekima odgovara da radi ovako firma jos sto godina.....prepoznace se...

  • Златко Нечевски

    21:13 // 11. 6. 2011.

    Banjac, lep komentar i potpuno na mestu. Ali zar Srbija Turist i nije 2003. ušla u privatizacuju iz tih razloga? Od 600 radnika na početku privatizacije došlo se do 267 i cinjenica je da sa efikasnijim načinom rada i sa manje zaposlenih može funkcionisati. A šta se promenilo u Banji od 2003. naovamo? Bodu vam oči Partizan i Ozren(šta je u njima promenjeno od dolaska Srbe Ilića?) a ne bode oči ruševina od hotela Srbije u centru Banje ili hotel Niš u centru Niša? I daće bog da taj novi što pre dođe i uradi upravo to, da reši problem viška radne snage da onaj ko želi da radi radi i pošteno zaradi platu. A da neko ode na ulicu bez dinara i ostane bez posla posle tridesetak godina rada nije humano, složićete se, posebno ne oni koji su se odricali od dela plata da bi se napravili hoteli u Nišu i Niškoj Banji.

    • Zoran

      23:45 // 11. 6. 2011.

      Svaka ti je na mestu,znaš si znanje...

  • Zoran-banja

    07:11 // 12. 6. 2011.

    Bajo..najbolji si!!!

  • nišlija

    14:23 // 13. 6. 2011.

    Odlično, samo neka se država tuži pre koleđa grada Niša.

    Sada nećemo imati ljudske hotele u Nišu još 10 godina a drugovi samoupravljači iz Srbijaturista koji su uništili hotele još pre dolaska S. Ilića će da nastave sa uništavanjem hotela.
    Pa oni su još pre dolaska S. Ilića prodali jednu sobu hotela Niš privatnom licu !!

    Opravljao sam kretko vreme neke kompjutere u Srbijaturistu i mogu vam reći da onu nezainteresovanu bandu neradnika treba otpustiti momentalno i u kompletu!

    Neka dođe S. Ilić neka dođe ko hoće.

  • Banjac

    01:13 // 14. 6. 2011.

    Ja bih rekao da niko od zaposlenih u Srbija Turistu nije odvajao od plate za gradnju hotela u Niškoj Banji. Partizan je sagradjen 30-ih godina, a paravi vlasnici verovatno i dalje plaču za njim, dok je Ozren započet 30-ih, a završen neposredno po završetku drugog svetskog rata. Dakle... Jasna stvar. Pretpostavljam da su renoviranja, popravke, prepravke plaćane delom zarade. ako nisu, to opet govori o načinu rada Srbija Turista. Nemam ja ništa protiv Srbija Turista konkretno, imam protiv svih koji su naučili da zarade 3, a potrše 10 dinara ( tzv. "državne jasle"). I plata od 1000 dinara je prevelika ako se ne zaradi.

    A ono " www.srbijaturist.com " ? Šta je to? Jel´ to sajt???? Tako izgleda internet marketing? Tako izgleda sajt organizacije koja se bavi turizmom? :-))))) Fascinantno... nema šta :-))))

    • zoran

      14:04 // 18. 6. 2011.

      Gospodine,pa vi nemate pojma o hotelima Niske Banje.Hoteli u Niskoj Banji su renovirani gde je dosta ulozeno.Da Vas podsetim da u tim hotelima nije bilo kupatila u sobama i da su sobe bile osmokrevetne.Jednostavno postoji sluzba investicje u Srbija turist a kad su se renovirali hoteli u Niskoj Banji arhitekta poznati Nislija Mandic Jovan pa mozete da dodjete kod nas u firmi uprava je u hotelu Park da vam dostavimo projekte za koje Vi ocigledno neznate.Napominjam da je u to vreme direktor bio Jovan DJosic pa pitajte a ne napamet u javnost.pozzz !!!!36 godina sam ulagao i proveo svoju mladost u srbija turist.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: