Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 19. 5. 2023.

| Ekonomija

Sukobi, svađe i sumnje na nameštaljku - kako je prošla licitacija za gradske stanove u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti

“Čista nameštaljka” i “Ovo je cirkus” - neki su od komentara građana koji su bili na licitaciji za kupovinu gradskih stanova, zgrada i garaža u Nišu, koja je trajala oko 4 i po sata. Mnogi su tražili da se licitacija poništi, pošto je odbačeno više od 100 prijava, uglavnom zbog nedostataka na koverti, ali i uz sumnju da je sve rezervisano za članove SNS-a. Licitacija je na kraju ipak realizovana, u maloj sali Skupštine, a imovina je prodata za ukupno oko 500.000 evra.

licitacija 4
Burna licitacija u Nišu; foto: JV / Tamara Radovanović

Odmah na početku, kada su saznali da će se događaj održati u maloj, a ne u velikoj sali niške Skupštine, burne su bile reakcije Nišlija, koje su došle da pokušaju da kupe stan, zgradu ili garažu po povoljnoj ceni. licitacija 7 foto: JV / Jelena Mišić

U prostoriji je neko vreme bilo toliko gužve, da ni otvoreni prozori nisu pomagali, pa su građani tražili dodatnu ventilaciju, dok su brisali znoj maramicama.

licitacija 5 foto: JV / Tamara RadovanovićŽustra rasprava sa članovima komisije, kojom je predsedavao v. d. zamenika načelnice niške Uprave za imovinu i održivi razvoj Milan Nikolić, usledila je kada je počeo da čita odbačene prijave, kao i razloge zbog kojih su ocenjene kao nepotpune - uglavnom nepotpune koverte, bez broja nepokretnosti ili naziva oglasa.

Kako su sve te koverte stigle na ovaj oglas ako niste znali koji je? Smanjujete i imovinu Grada time što smanjujete broj prijava. Da li se osećate neprijatno zbog toga - pitao je građanin.

licitacija 6 foto: JV / Tamara RadovanovićNikolić je sve koji su imali žalbe upućivao na kancelariju broj 82 Uprave za imovinu, dok su ostali članovi komisije nekoliko puta čitali oglas prisutnima, kako bi im objasnili gde su pogrešili i da nisu u pravu.

Podsećali su građani i da su svi prijavljeni platili provizije, tražili da se licitacija poništi i otkaže i zaključivali da “stan dobija onaj ko ume da popuni prijavu”.

Vaši zaposleni su nas pogrešno informisali onda. Zašto niste objavili kako izgleda prijava, neki primerak, pošto je očigledno više od 100 nas ovde nepismeno? Vaša je greška čim ima toliko nepotpunih prijava, znači da niste sve objasnili i objavili kako treba - poručio je Nišlija.

licitacija 1 foto: JV / Tamara RadovanovićDošlo je i do međusobnih rasprava među onim učesnicima koji su licitirali, pa je većina građana uglas negodovala i sumnjala da Miloš Đorđević, koji je kupio stan u Ulici Dragiše Mišovića za 40.368 evra jer je bio jedini čija prijava nije ocenjena kao nepotpuna, “nije došao za sebe, već da je kupio stan za nekog”.

Čak šest od 17 nepokretnosti koje su se prodavale kupio je čovek pod imenom Zoran Ždraljević, opet uz sumnju i negodovanje većine prisutnih.

Mnogi su najavili da će uputiti žalbe i primedbe, a neki su se žalili čak da njihove prijave uopšte nisu pročitane iako su sigurni da su ih poslali i iako imaju dokaze za to.

licitacija 2 foto: JV / Tamara RadovanovićOsim stana u Dragiše Mišovića, prodat je i onaj u Dragiše Cvetkovića - za 45.000 evra. Prodata su i dva stana u Kozaračkoj ulici - za 57.300 i za 56.500 evra. Dva stana u Sremskoj prodata su za po 34.000 i za 47.500 evra.

Sve prijave za još jedan stan u Kozaračkoj ulici, kao i za onaj na Bulevaru Medijana bile su nepotpune, pa su ti postupci obustavljeni. Iz komisije kažu da će Grad odlučiti da li će biti ponovljeni.

licitacija 3 foto: JV / Tamara RadovanovićZgrada u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog prodata je za 163.000 evra firmi Đokić gradnja, a objekat u Gabrovcu za 18.200 evra - kupila ga je Teodora Milošević, koja nije bila prisutna, već je došao njen punomoćnik.

Prilikom licitacije za garažna mesta u Ulici Stevana Sremca bilo je dosta mirnije u sali, a bilo je i manje gužve. Prvu garažu je kupila advokatica Tanja Savić po ceni od 4.850 evra, drugu, treću, četvrtu, šestu i sedmu takođe Zoran Ždraljević, po cenama od 4.600, 6.600, 6.500, 6.700 i 6.650 evra, dok je jednu od njih kupio Miloš Kukureković za 8.950 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnkk II

    15:37 // 21. 5. 2023.

    Svi , vi, k'o da ste jeli kukureg ili pili čaj od istog! Što reče neko : "sve će gi upropastimo s' tastaturu" a niko da mrdne DUPE ! Pa, izadjite,be,k'o Beogradjani /konačno/,od njih sam to najmanje očekiv'o! A,od mene - puno pozdrava i lepih želja u vašoj borbi iz fotelje! Što mi neko reče da sam "mator" ali je on zaboravio da sam britkijeg mozga od njega... i mnogo mladjih. Hoćete budućnost?

  • dragan Petrovic

    15:28 // 21. 5. 2023.

    Kome se ne svidja,ili nepotpuna prijava,nek se zali upravi vodovoda u 82...pravo ruglo od pravne drzave...cist grabez i otimacina za ko zna koga...cuo sam za prezime kukurekovic,mislim da radi negde u gradskoj upravi,za Zdraljevic nikad cuo...bas su im lepa kodna imena...

  • Sone V

    12:54 // 21. 5. 2023.

    Sada lepo poreska uprava da proveri tog Zdraljevica i sve ostale
    Odakle novac , cime se bave i naravno opravdati diplome na castan i posten nacin (nepotkupljiv)
    Zivim i radim dugo u Nisu i nikada nisam cuo za toga bogatasa Zrdaljevica
    Mozda se obogatio preko noci
    Pa izvolte gospodo iz Poreske uradite "domaci zadatak" koji vam je javno dodeljen

    • Auttrikter

      21:44 // 21. 5. 2023.

      Pitaj u laznom sindikatu( sns) Zajednica sindikata Srbije,za njega !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.