Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 14. 11. 2011.

| Ekonomija

Svrljiški MIN primer uspešne privatizacije

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Svrljig, MIN div
MIN DIV

Svrljiška fabrika MIN-DIV jedna je od četiri najuspešnije privatizovanih fabrika u Srbiji, a 80% proizvodnje izvozi se na evropsko tržište.

Nakon privatizacije 2006. godine u fabrici koja trenutno zapošljava 326 ljudi nije otpušten ni jedan radnik. Napravljena je nova fabrika betonskih pragova, urađena je rekonstrukcija postojećih pogona, a u industrijskoj zoni otkupljeno je zemljište površine 24.480 m2 na kome će se graditi novi pogoni. MIN DIV učestvovaće i u do sada najvećoj rekonstrukciji železničke mreže u Srbiji u poslednjih 20 godina, što će tokom naredne godine znatno uvećati proizvodnju.

- Apliciranjem kod SIEPE očekujemo sredstva u iznosu od po 8.000 evra po radniku, za upošljavanje do 300 radnika, a tokom naredne godine počeće i radovi na novom proizvodnom pogonu. – kaže za Južne vesti direktor Milorad Starčević.

MIN Svrljig prodat je 27.07. 2006. godine hrvatskoj kompaniji DIV koja je trenutno jedna od vodećih proizvođača vijačne robe u Evropi sa poslovanjem na 8 lokacija u 6 država, a čije je sedište u Samoboru.

Subvencije za zapošljavanje od 8.000 evra po radniku iz Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) iz opštine Svrljig, pored fabrike MIN-DIV za 300 radnika, dobiće i tekstilno preduzeće „Kameleon“, koje će duplirati svoju proizvodnju sa 60 novih radnih mesta i Niška mlekara koja će u Svrljigu uposliti 52 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: