Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 4. 11. 2020.

| Ekonomija

"Swiss" privremeno vraća avio-liniju Niš - Cirih

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
swiss
Tri leta ove zime; foto: wimiedia.org/Anthony92931

Švajcarska avio-kompanija Swiss će privremeno uspostaviti liniju između Niša i Ciriha, kaže direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Dušan Knežević, a to znači da će 19. decembra i 27. decembra, kao i 2. januara putnici moći da putuju iz Niša do Ciriha i nazad. Direktor niške vazdušne luke se nada da će sledeće godine kompanija Swiss vratiti avio-linije između ova dva grada.

Krajem decembra i početkom januara sa niškog aerodroma tri puta će poleteti avion do Ciriha, potvrdili su na Aerodromu "Konstantin Veliki".

Ovi letovi su prvenstveno namenjeni putnicima koji žele da posete prijatelje i rođake tokom praznika na kraju godine - kažu sa Aerodroma.

Avioni kompanije "Swiss" leteće do jeseni; foto: FB Aerodrom Niš "Konstantin Veliki" Želja je da se ponovo uspostavi linija Niš - Cirih; foto: FB Aerodrom Niš "Konstantin Veliki"

Letovi za i iz Niša su planirani za subotu, 19. decembra, nedelju 27. decembra 2020. godine, kao i subotu, 2. januara 2021. godine.

Letove će u ime kompanije Swiss obavljati Helvetic Airways po ugovoru o zakupu. Tip aviona koji će leteti na ovoj liniji je Embraer E190-E2, sa kapacitetima od 110 putnika - dodaju sa Aerodroma.

Da će ovi letovi biti pokazatelj da je veza između Niša i Ciriha potrebna, uveren je i direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Dušan Knežević.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što će avio kompanija Swiss ponovo leteti sa Aerodroma !Konstantin Veliki! u Nišu i to u ovako teškim trenucima za celokupnu vazduhoplovnu industriju. Uvereni smo da će predstojeći letovi biti dobar pokazatelj našim partnerima da mogu uvek računati na nas i nadamo se da će Swiss već od naredne letnje sezone razmotriti mogućnost ponovnog uvođenja redovne avio linije na relaciji Cirih – Niš – Cirih - kaže Knežević.

Sa niškog aerodroma preporučuju da se zainteresovani putnici informišu o redu letenja i kupovini karata preko sajta kompanije Swiss.

Podsetimo, posle dve i po godine saradnje, kompanija iz Švajcarske je početkom ove godine ukinula liniju Niš - Cirih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    18:12 // 7. 11. 2020.

    Браво! Та линија је СПАС за оне који морају даље од Европе!

  • Putin

    18:00 // 4. 11. 2020.

    Znaci, opet će gastarbajteri da nam donose COVID! Sad bar znamo ko će biti kriv!

    • orlic

      14:29 // 26. 11. 2020.

      a kada vam donesemo de ize onda smo dobri ....hvala na poverenju...

  • nisliski mohikanac

    17:41 // 4. 11. 2020.

    daleko je taj decembar,mnogo daleko.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: