Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 30. 6. 2023.

| Ekonomija

Tender konačno završen, beogradska firma ipak sređuje fasadu pirotskog Doma kulture

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Pirotski Dom kulture čeka na rekonstrukciju fasade i stolarije; foto: Lj. F.

Nakon ponovljenog tendera i njegovog stopiranja zbog žalbe jednog od punuđača Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, ugovor o energetskoj sanaciji zgrade pirotskog Doma kulture konačno je dodeljen firmi MITO Progress & Construction.

Beogradska firma dobila je posao rekonstrukcije fasade i promene stolarije na zgradi koju pored Doma kulture koriste i druge ustanove za nešto više od 17,3 miliona dinara bez PDV-a, pa je proces traženja izvođača radova konačno završen nakon skoro 8 meseci.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da bi radovi trebalo da se završe do kraja godine. dom kulture pirot Tender konačno završen; foto: Lj. F.

Gotovo je napokon, tako da mogu da budem zadovoljan da ćemo do kraja godine rešiti stolariju. Da naša zgrada bude mnogo lepša do sada. Trebalo bi do kraja godine da se završi, biće dosta posla, moraćemo da se uskladimo. Dosta posla ih očekuje, nadam se da će sve biti kako treba - rekao je direktor.

Podsetimo, radovi podrazumevaju zamenu stolarije, radove na izolaciji fasade, kao i još neke manje radovi u podstanici, a radovi se delimično finansiraju novcem iz budžetskog fonda Srbije, odakle je za te radove, kako je bilo rečeno početkom jula prošle godine, opredeljeno 11,6 miliona dinara.

Prvi tender iz novembra 2022. godine je poništen, a nakon toga je raspisana nova javna nabavka na kojoj se opet javila firma sa kojom je prethodno raskinut ugovor.

Iako je imala najmanju ponuđenu cenu, što je bio glavni kriterijum za dodelu ugovora, ona taj posao nije dobila, zbog čega se i žalila Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mika

    01:01 // 2. 7. 2023.

    Ahahaha, pazi naziv firme: Mito progres !?
    Koja sprdnja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: