Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 9. 11. 2021.

| Ekonomija

Tender za drugu fazu radova na rekonstrukciji prokupačkog Doma zdravlja, vrednost posla 4,9 milijardi dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Uskoro počinje druga faza radova na zgradi Doma zdravlja u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Rekonstrukcija i dogradnja medicinskog centra u Prokuplju koja obuhvata rekonstrukciju postojeće trafostanice u okviru objekta, uređenje unutrašnjosti, odnosno gradnju operacionog bloka, uređenje ordinacija i sanitarnih prostorija i opremanje ustanove savremenim medicinskim aparatima, samo je deo radova tokom druge faze rekonstrukcije i dogradnje Zdravstvenog centra u Prokuplju. Tender je otvoren do 7. decembra, a vrednost radova koje finansira Kancelarija za javna ulaganje je 4,9 milijardi dinara.

Tehničke karakteristike, kvalitet, opis i količina dati su u tenderskoj dokumentaciji, a kontrolu izvođenja radova vršiće i naručilac.

Za ukupan ugrađeni materijal izvođač radova mora da ima sertifikate kvaliteta i ateste koji se zahtevaju po važećim propisima i merama za objekte te vrste u skladu sa projektnom dokumentacijom, a dostavljeni izveštaji o kvalitetu ugrađenog materijala moraju biti izdati od akreditovane laboratorije za taj tip materijala.

Rok za izvođenje građevinskih radova koji su predmet javne nabavke ne može biti duži od 548 kalendarskih dana od uvođenja u posao ponuđača, odnosno izvođača radova. Naručilac je dužan da izvođača uvede u posao u roku od 10 dana od stupanja na snagu Ugovora, ukoliko drugačije nije dogovoreno, a radovi na objektu izvode se bez faza izvođenja – kaže se u tenderskoj dokumentaciji.

Naglašava se i da svi zainteresovani koji nameravaju da podnesu ponudu, moraju da obiđu lokacije za izvođenje radova i vide u projektnu dokumentaciju, što će se evidentirati od strane naručioca.

Zainteresovani ponuđači dostavljaju prijave na mejl adresu naručioca [email protected].

Vučić obilazio radove plaćene 800.000 evra više od najniže ponude

Prva faza radova na uređenju i privođenju nameni prostora na zgradi prokupačkog Dima zdravlja od oko 30.000 kvadrata, gde će se nakon završetka preseliti prokupačka bolnica "dr Aleksa Savić“ počela je početkom 2020. godine, a obuhvatila je sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukciju krova, uređenje klimatizacije. vučić u Prokuplju Vučić prošle godine obišao radove na uređenju Doma zdravlja; Foto: Lj. M.

Vrednost tih radova je oko milijardu dinara sa PDV-om, a osim beogradske firme "Termomont“, koja je bila nosilac posla, na uređenju zgrade Doma zdravlja radile su još 4 beogradske firme - "Master solar", "EG-MEP optimization“, "DHC Inženjering“ i "WD Concord West“, firma iz Novog Sada "Tront Tex“, lazarevačka firma "Premer Savković agencija" i samostalna radnja za obavljanje geodetskih poslova.

Na osnovu dokumentacije koju je izneo Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, jedna od najvećih investicija u Prokuplju poverena je preduzeću koje je na tenderu ponudilo najvišu cenu, čak za 800.000 evra višu od cene drugog ponuđača. U svemu ovome ništa sporno nisu videle Komisija za javne nabavke, ali ni Kancelarija koja je finansirala projekat.

Radove na ovoj zgradi je krajem maja prošle godine obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tada istakao da će čitava investicija koštati preko 30 miliona evra, plus dodatna sredstva za nabavku najsavremenije medicinske opreme, a početak radova su 7. februara 2020. godine zvanično otvorili premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    09:45 // 10. 11. 2021.

    Dobar dil stvarno. Izgradnja ove bolnice kosta duplo vise nego izgradnja KC Nis. A jedna druga stvar koja je vec stvar Prokuplja- do ovog objekta ne postoji normalna saobracajnica! Ulica lici kao i sve prokupacke ulice na horor!

  • Livrontije

    17:32 // 9. 11. 2021.

    Pozovite gradonacelnicu iz Niša da vam resi problem! Ona investitore vadi iz dzepa pa ih posle vraca u isti..... Za sledeci put....

  • Elvis Prisli

    14:04 // 9. 11. 2021.

    Javni tender, javni dil. Koliko faza ima, jel trofazna,kosta ko Sv Petra kajgana

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: