Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 4. 6. 2019.

Toplana predlaže ortačenje s privatnikom za rekonstrukciju 10 kotlarnica

toplana Predlažu model javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju 10 kotlarnica; foto: P. B.

Ukoliko predlog "Gradske toplane" u Nišu bude prošao kod republičke komisije i gradske vlasti, ovo preduzeće bi moglo da dobije privatnog partnera koji bi rekonstruisao i upravljao sa 10 kotlarnica u Nišu. U Udruženom pokretu slobodnih stanara sumnjaju da se privatnik već zna.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ivan

    09:10 // 4. 6. 2019.

    Da li će neko,nekad da pita potrošače?
    Ko nama garantuje kvalitet grejanja i cene?
    Na kraju će da bude,ako vam se ne svidja isključite se sa sistema!
    Dižite se gradjani,ajmo ispred toplane da im pokažemo šta mislimo o njihovoj bahatosti i prodaji državne imovine.....

    • Predrag Milačić

      10:33 // 4. 6. 2019.

      Ivane,
      Da li ste uopšte pročitali vest? Gde ste prepoznali bilo kakvu "prodaju državne imovine"? Jasno je rečeno da je uslov eventualne saradnje smanjenje cene varijabilnog dela i ne povećavanje cene fiksnog dela.
      Inače, kvalitet grejanja garantuje toplana, a cene garantuje metodologija kojom se one utvrđuju. Ove sezone smo imali duplo manje pritužbi na kvalitet grejanja nego pre 2 sezone.
      Pozdrav

  • Stojan

    09:46 // 4. 6. 2019.

    Da li sam ja glup, te vas uopšte ne razumem. Ili ste nedorasli radnom mestu na kojem ste? Uz dužno poštovanje g-dine Milačiću, biće da je ovo drugo. Ako sam u pravu, slobodan sam, da zatražim od vas HITNU OSTAVKU. Takođe i OSTAVKE SVIH koji su doprineli ustoličenju vašem u Toplani.

    • Predrag Milačić

      10:22 // 4. 6. 2019.

      Stojane,
      Slobodno zatražite razjašnjnje bilo kog od mojih komentara koje sam ikada dao. Možete i da zakažete sastanak sa mnom i/ili mojim saradnicima svakog petka. Ovo važi naravno i za sve druge građane ovog grada.
      Za početak, neophodno je da se međusobno razumemo. Da li ćemo da se složimo, to je drugo pitanje. Naravno, tu su uvek i smene, ostavke i sl.
      Svako dobro Vam želim.

  • Prosečan Nišlija

    02:28 // 5. 6. 2019.

    Januara 2013. račun za grejanje za stan od 75 kvadrata bio je 6 500 dinara. Januara 2018. za isti stan račun je 18 000 dinara. napreDNO! Molim da me oni koji se greju na drva zaobiđu sa svojim pričama o cepanju drva i pepelu! napreDNO

    • Predrag Milačić

      17:23 // 5. 6. 2019.

      Odgovorno tvrdim da ne postoji nijedan objekat kome su se računi utrostručili u tom periodu. Pokažite račune javno i demantujte me!
      Pozdrav

  • Pera

    08:42 // 4. 6. 2019.

    Ja predlažem da smanjite broj neradnika u zgradi Toplane, koji ništa ne rade a da povećate broj radnika na terenu koji otklanjaju kvarove! I da prodate službene automobile koje koristite u privatne svrhe i da kupite sl automobile za intervencije!

    • Predrag Milačić

      10:40 // 4. 6. 2019.

      Pero,
      Toplana u ovom trenutku ima 205 zaposlenih na neodređeno i 20 na određeno, sa tendencijom smanjivanja. Ovoliko mali broj zaposlenih nije bio od 2004. godine.
      Što se tiče vozila, od ukupno 19 automobila, čak 15 se koriste za intervencije. Ukoliko imate bilo kakvo saznanje o korišćenju vozila u privatne svrhe, molim Vas prijavite. Sva vozila imaju ugrađen GPS i prati se kretanje.
      Pozdrav

  • Mile Pantelejac

    13:28 // 4. 6. 2019.

    A zašto grad i EPS ne naprave jednu energanu koja će uz toplotnu energiju da prizvodi i električnu pa da grejanje bude jeftinije?
    Mada mi se čini da se ovde radi na tome da sav posao preuzme privatnik a da toplana bude baza partijskih kadrova koji će samo primati platu.

  • Mara

    10:33 // 4. 6. 2019.

    Teško nama

  • Nissal

    12:22 // 4. 6. 2019.

    Na slican nacin, putem nekakvog navodnog investiranja od mnogo miliona evra, firma od 5 zaposlenih kupila je svojevremeno Nissal. Nissal je radio a novac je uplacivan na ime te firme kao njena zarada. A onda je novac prebacen kao strateska investicija. Izgleda da su slicni fazoni opet u pitanju.

  • Tivat

    19:37 // 4. 6. 2019.

    Mogu da shvatim da Toplana nema para ,da zanovi kotlarnice,ali Grad,koji joj je osnivac i gde je grejanje vid posebnog drustvenog interesa,ne zeli da pomogne,vec je daje na iznajmljivanje? Diskutabilno.
    I Toplana i Grad su tu zbog korisnika,pa ako kubure sa parama,Nis kao treci grad u Srbiji,mora od drzave da bude pomognut,ne odjednom,ali sukcesivno!

  • David Štrbac

    14:12 // 4. 6. 2019.

    Uvođenje partnera javnim preduzećima na mala vrata po raznijm osnovama je davna želja naprednog lopovluka jer je malo koliko može da se drpne nego da rasprodamo, ali daleko je od toga sadašnji, zna se ko vuče konce u Nišu i pravi od nas još veću sirotinju a od neškolovanih idiota menadžere i stručnjake. Mislim da dolazi vreme kad će motka da radi.

  • Jovan Momčilović

    14:49 // 6. 6. 2019.

    Milačiću postoje neki ljudi u ovom gradu koji po nešto znaju i radili su za toplanu kad si ti bio mnogo mali, pa ću te podsetiti da je u nama bratskoj Mađarskoj proizvodnja toplotne energije i njena distribucija direktno pod ingerencijom njihovog EPS-a, zajedno sa razvojem i projektovanjem, a imaju i kancelariju u Novom Sadu, raspitaj se malo to ti je u opisu posla.
    S poštovanjem.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: