Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 6. 3. 2023.

| Ekonomija

Traži se nova firma za radove na energetskoj sanaciji pirotskog Doma kulture

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Novi tender raspisan; foto: Lj. F.

Iako je sredinom decembra grupi od dva ponuđača dodeljen ugovor da izvedu radove na energetskoj efikasnosti zgrade Doma kulture u Pirotu, taj ugovor je raskinut i sada Grad Pirot traži novog izvođača radova na novom tenderu koji je raspisan.

Firme Frigo line iz Užica i ITM -VM iz Velike Plane pobedile su ponudom sa najmanjom cenom na prvom tenderu iz novembra 2022. godine, njihova cena od oko 17,7 miliona dinara bila je za više od 4 miliona manja od procenjene, ali i za oko 3 miliona manja od ponude druga dva ponuđača.

Ipak, sa radovima nisu krenuli jer je, kako objašnjavaju u Odseku za javne nabavke Gradske uprave Pirot, ugovor - raskinut.

S obzirom da je ugovor raskinut, pokrenuta je nova javna nabavka - kratko kažu u Odseku za javne nabavke.

Nema obrazloženja zašto je ugovor raskinut, ali novi tender je raspisan, rok za prijavu je do 17. marta, a sada je korigovana i cena - procenjena vrednost je 21,6 miliona dinara sa PDV-om

Podsetimo, radovi se delimično finansiraju kroz budžetski fond Srbije, odakle je za te radove, kako je bilo rečeno početkom jula prošle godine, opredeljeno 11,6 miliona dinara.

Gradski energetski menadžer Bojan Ivković je prilikom potpisivanja ugovora sa Ministarstvom rudarstva i energetike rekao da je plan da radovi krenu što pre, kako bi se predupredio eventualni novi skok cena materijala i usluga.

Zameniće se stolarija, radiće se izolacija fasade, kao i još neki manji radovi u podstanici - rekao je tada Ivković.

U toku su radovi i na rekonstrukciji zgrade Doma vojske, koja sa zgradom Doma kulture čini zajedničku infrastrukturnu celinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: