Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 27. 12. 2023.

| Ekonomija

Traži se projektant za turistički kompleks kod Bojnika

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Turistički centar Dobra Voda
Početak radova najavljen za februar 2023. godine, a tek je raspisan tender za projekat; foto: Opština Bojnik

Novembra 2022. godine iz Opštine Bojnik najavili su izgradnju turističkog kompleksa u selu Dobri Do i tada je rečeno da bi ona trebalo da počne februara 2023. godine, ali je tender za izradu projekta raspisan tek sada, krajem decembra. Planira se izgradnja manjeg hotela sa SPA centrom, bungalova, letnjikovca, sportskog terena i ostalih pratećih objekata.

Zamišljeno je da se savremeni turistički kompleks gradi na Radan planini, a dobio bi na značaju gradnjom puta koji će povezati Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom Banju, Đavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku Banju, kao i arheološko nalazište Pločnik.

Predsednik te Opštine Nenad Nenadović početak radova najavio je za februar 2023. godine, ali oni i dalje nisu počeli, a tek se ide sa izradom projekta.

Mi smo se uključili u taj veliki projekat i gradićemo taj planinarski dom ili hotel na Radan planini, gde ćemo imati prenoćište za 60 gostiju. Idejno rešenje je već napravljeno, mislim da će to biti jedan jako lep kompleks. Računamo da bi do februara dobijemo dozvolu i da krenemo sa radovima. Prema nekim našim procenama vrednost izgradnje kompleksa ide između 150 i 200 miliona dinara - rekao je tada Nenadović.

Iz tenderske dokumentacije se vidi da će se graditi hotel, kao i 5 bungalova, letnjikovac namenjen za okupljanje i zabavu posetioca, igralište za decu, klupe i mobilijar, sportski teren i ostali prateći pomoćni objekti kao što su bunar i septička jama.

U suterenu objekta je smešten bazen, saune, spa centar. Na prizemnoj etaži projektovani su glavni ulazni hol, recepcija, restoran sa kuhinjom, sanitarni blokovi, stepenište sa liftom, i jedna apartman namenjen osobama sa posebnim potrebama. U potkrovlju objekta nalaze se 12 apartmana - piše u dokumentaciji.

Bungalovi će imati dnevni boravak, mini-kuhinju, kupatilo i spavaću sobu, a svaki će imati i parking mesto.

Rok za prijavu na tender je 4. januar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ива

    17:26 // 28. 12. 2023.

    Баш ме занима на ком месту је планирана градња, да ли на месту садашњег хотела на Радану или на некој другој локацији? Радујем се томе да је и бојничкој општини дата могућност да напредује.

  • Miroslav Jović

    12:42 // 28. 12. 2023.

    Promene koje su krenule u Lebanu i okolini potrebno je preneti i na Bojnik kao i na sve banje toga kraja Srbije. Radan planina je veliki resurs za razvoj toga kraja i zato svim srcem trebaju oni koji tamo žive da pogledaju koliko je napredovalo Lebane samo od kada je uz EU projekat dobilo socijalno preduzeće RADANSKA RUŽA. Neka tim putem krenu i ostale opštine oko Radan planine i svima je dobro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: