Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 23. 5. 2023.

| Ekonomija

“Trebaće kišobran jer prokišnjava” - za krov Gradske kuće 71.000 evra

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Gradska kuca Nis, maj 2023, foto Ljubica Jocic
Menja se samo krov jer prokišnjava; foto: Ljubica Jocić

Do kraja roka javnog poziva za radove na sanaciji krova na Gradskoj kući u Nišu stigle su četiri ponude, navodi se na Portalu javnih nabavki, a procenjena vrednost javne nabavke je 8.416.666 dinara. Komisija će odlučiti koja ponuda je odgovarajuća, a dok ne počnu radovi gradonačelnica Dragana Sotirovski i oni koji rade u Gradskoj kući moraće, kako je rekla, "da otvore kišobrane ako pada kiša jer zgrada prokišnjava".

Rok za podnošenje ponuda bio je do juče u 12 sati, a do tog vremena stigle su četiri ponude - Gro Statika iz Veternika, Evro trgovine i izgradnje iz Donje Lomnice, beogradske firme MITO Progress & Construction i niške firme ZZ privrednik.

Nabavkom su obuhvaćeni sledeći radovi: pripremni radovi, tesarski radovi, krovopokrivački radovi, limarski radovi i radovi na staklenom krovu - piše u pozivu.

Procenjena vrednost javne nabavke je 8.416.666,66 dinara, piše u zapisniku o otvaranju ponuda, što je oko 71.000 evra. Komisija će pregledati ponude i doneti odluku, a kriterijum za izbor je cena. Dok ne stigne obaveštenje o izabranom ponuđaču, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i njen tim u kom su i većnici, ali i zaposleni u Kabinetu i oni koji su uz nju na konferencijama za medije moraće da se pribojavaju svake kiše. Sotirovski Gradonačelnica Niša: "Gradska kuća neće da se nadograđuje, već samo da se zameni krov"; foto: JV/Tamara Radovanović

"Ako ne požurimo, a počne da pada kiša, moraćete da otvorite kišobrane jer ova zgrada prokišnjava", rekla je Sotirovski okupljenjima na konefernciji prošle nedelje.

Zato je rekonstruišemo, a ne da bismo je unapređivali. Gledamo ovde kako kaplje, pogledajte zidove u ovom ćošku. Ova je zgrada zaštićena pre 36 godina. Ova zgrada je davno bila spremna za rekonstrukciju, posebno njen krov i stakleni deo koji prokišnjava. Mislim da to Nišu ne dolikuje i to je sramota kada dođu strane delegacije i vide takvo stanje. Obavestite vašeg... čitaoce, slušaoce i gledaoce da Gradska kuća neće da se nadograđuje, već samo da se zameni krov i da se konačno vidi šta će sa golubovima koji prave veliku štetu i koji, zbog svega toga što nanose gore, prave dodatni problem olucima - rekla je gradonačelnica.

Nije poznato da li gradonačelnici smetaju duhoviti komentari građana i čitalaca sa pitanjima da li će se nadograđivati zgrada jer eventualnu nadogradnju Gradske kuće, koja je 1986. proglašena spomenikom kulture i zaštićena je zakonom, morao bi da odobri Zavod za zaštitu spomenika kulture jer vlasnik ili korisnik nemaju pravo:

Ova zgrada u Ulici sedmog jula 2 je dvadesetih godina prošlog veka počela da se gradi za potrebe Narodne banke, sedamdesetih postala kuća Predsedništa Skupštine opštine Niša, a bila je mesto gde su se nekada obavljala venčanja, a sada je kancelarija gradonačelnice Niša i njenog tima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kompezacija

    07:04 // 27. 5. 2023.

    Nadogradnja bi bila samo 2 sprata.Ulaz bi bio sporedan za ta 8 stana,a cela rekonstrukcija bi bila dzabe.

  • marinko

    13:41 // 24. 5. 2023.

    krov 70.000e

    obelezavanje pesackog prelaza 65.000e

  • Dragan

    17:04 // 23. 5. 2023.

    Pola vrtića u Nišu prokišnjava pa nikom ništa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: