Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 7. 11. 2015.

Treći rebalans niškog budžeta

vece Gradsko veće usvojilo još jedan rebalans; foto: JV arhiva

Kako bi u budžetu bio sagledan kredit od 2 milijarde dinara koji podiže Grad Niš, ukupan budžet je fiktivno za toliko i uvećan, pa trenutno iznosi nešto više od 12,5 milijardi dinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • krojf

    17:19 // 7. 11. 2015.

    Šta je za 4 godine vladavine pozitivno uradio Gr.dr.Perišić? NISTA.Šta može drugo da uradi čovek sa tolikim EGOM? Samo može da proizvede stetu,kao i Smiljko kao i Simonović.Neverovatno je da je Perišić perjanica jer nije imao želje da makar nešto nauči,kakvo stanje je zatekao OSTAVLJA JOŠ GORE!

    • Istina

      20:03 // 7. 11. 2015.

      Ako pominjete Smiljka Kostića, trebalo bi da znate da su, za vreme dok je on bio gradonačelnik, ostvarene investicije u iznosu 42 milijarde i 430 miliona dinara, a broj prevezenih putnika je 115.628 preko niškog aerodroma (iz Statističkog godišnjaka Grada Niša).Smiljko je sredio i javni gradski prevoz što se danas vidi.Niški političari su mu organizovali opoziv a onda su mu oduzeli i ovlašćenja.

    • Marko

      19:35 // 8. 11. 2015.

      @Istina

      Investicije o kojima pišeš su krediti KFW, koji su isplanirani i ugovoreni još za vreme Ćirića. Tada su samo prispela sredstva, Smiljko tu nije prstom mrdnuo. I putnici na niškom aerodromu su prevezeni zahvaljujući rekonstrukciji aerodroma od donacija Kraljevine Norveške, koja je obezbeđena (i realizovana) za vreme prethodnog gradonačelnika. Smiljko je za grad uradio jedno veliko NIŠTA.

    • Olimp

      08:08 // 9. 11. 2015.

      @Marko 19:35, 08.11.2015.
      Nisam znao da su 3 mosta, Merkator, Metro,Tempo, kolektor,bulevari,ulice rađeni od kredita KfW koji je dat za toplanu. Zbog opoziva i oduzetih ovlašćenja Smiljko je izgubio 2 pune godine za rad a da ne pominjem histeričnu opstrukciju od strane niških političara i funkcionera. Da ništa drugo nije oradio nego samo što je sredio javni gradski prevoz od njega je dosta.

    • Marko

      10:27 // 9. 11. 2015.

      Nisu samo krediti KfW, već i EBRD. Ali nema veze, nikad nije kasno da naučiš. Merkator je inače privatni projekat, a koliko je čist govori činjenica da je Jovanović zbog toga bio u zatvoru. I hajde prosvetli me, kako je to Smiljko postigao ako su mu oduzeta ovlašćenja? Ko mu je uzeo ovlašćenjam, Rajčić i ostala novosrpska bratija koja je imala većinu? Niš je zbog Smiljka izgubio četiri godine.

    • Olimp

      12:52 // 9. 11. 2015.

      @Marko 10:27, 09.11.2015.
      Zadatak izvršne vlasti(Gradonačelnika) je da stvori uslove i povoljan ambijent za investicije.Kolika je vrednost tih investicija po godinama piše u "Statističkim godišnjacima Grada Niša".Postoje obrađeni periodi pre, za vreme i posle Smiljka,čak su nacrtani i dijagrami u boji radi lakšeg uočavanja. Opoziv je organizovan u prvoj a ovlašćenja su mu oduzeta u četvrtoj godini

    • Marko

      17:12 // 9. 11. 2015.

      @Olimp

      Prijatelju, ono što tebi i tvojoj deci želim jeste da ti u i budućnosti gardonačelnici budu slični prodavci magle kao Smiljko i ostali uspešni komunistički direktori. Ja za koji mesec odlazim odavde, jer vidim da su većini ljudi svrake odavno popile mozak. A kada ti nestanu pare, onda možeš da podložiš svoje statističke godišnjake da se ogreješ. Mogu da posluše i kao toalet papir.

    • Olimp

      19:00 // 9. 11. 2015.

      @Marko 17:12, 09.11.2015
      Ako si mlad, pitaj svoje roditelje da ti objasne šta su sve proizvodile EI Niš, MIN, DIN, Nitex,... i koliko je radnika i kojih sve struka radilo u njima. Takođe pitaj gde su sve izvozili svoje proizvode. Te firme su stvorili i razvili direktori poput Smiljka Kostića. A što se tiče Vašeg nepoštovanja i mržnje neće Vam biti od koristi ni tamo gde imate nameru da odete.

    • Marko

      22:56 // 9. 11. 2015.

      @Olimp

      Te firme nisu razvijali "veliki direktori", nego radnici. DIN je postojala i radila i pre II Svetskog rata, kao državni Monopol. Nitex je bio Ristićeva fabrika pre nego što su je nacionalizovali gologuzani, budući veliki direktori.

      Jedini ko zaslužuje poštovanje je Vladimir Jasić, zaslužan za Ei. Ali se nije uklapao u društvo "zaslužnih direktora" pa je smenjen.

  • xyz

    10:00 // 7. 11. 2015.

    Kada budžet projektuje Guska a pravnički pomaže Nađa, uspeh je da uopšte imamo budžet

  • P

    11:04 // 7. 11. 2015.

    Jel ta Gorica postoji,jel je dele ili i dalje radi? Ko je odgovoran za katastrofu Niških JP? EU ili USA ili neki centri moći,možda Mišković ili predhodnici DS...poplave...orkanski vetrovi..

  • MILENA - SIĆEVO

    15:16 // 7. 11. 2015.

    Rešit će to Ljuba Slavković !

  • Milivoj

    00:05 // 10. 11. 2015.

    Planiraju 12 a dobiće samo 6 milijardi. Tako i treba Bog im vraća ne ulažu u poljoprivredu već šalju komunalne policajce da biju babe i dede po pijacama.

  • jelena

    11:42 // 7. 11. 2015.

    Kako je Nis stigao do 12,5 milijarde dinara, na osnovu kojih planiranih prihoda?! Koji prihodi grada su se duplirali pa su budzet digli za 4 milijarde!!!Nema izgradnje, nema novih fabrika i novih radnih mesta1 Znaci nekom je samo pritrebalo i eto novog kredita! Ovaj grad treba da postoji i posle ovih skakavaca Ali cini mi se to ce biti tesko izvodljivo nakon ovolikog zaduzivanja,
    NapreDNO NapreDNO

  • Schillibaizer

    12:47 // 7. 11. 2015.

    xyz, doktorski komentar... Hahahahahahha

  • Lola

    13:27 // 7. 11. 2015.

    Ovo je bruka za gradonacelnika prof.dr Zorana Perisica, ako operise kako pravi buzet njegovim pacijentima se lose pise kao i gradjanima Nisa

    • Alavi na pare gradjana Nisa

      15:13 // 7. 11. 2015.

      NAJGORA-NAJNESPOSOBNIJA-NAJNEPISMENIJA VLAST U ISTORIJI NISA!!! Ove sa slike smeniti sa njima i Gusana, Hiljadarku i ostale koji su UNISTILI GRAD I USLOVE ZA EGZISTENCIJU Nislija i da ih Perisiceva Shevrolet konjca preveze i na duze smesti u KPZ! Da se pravda zadovolji! Naord gladan, njima polupismenima lepo!Perisic koliko plata prima?SRAMOTA!!!

  • CVETKO prvi

    13:46 // 7. 11. 2015.

    Niški budžet su uzeti KREDITI !
    Zašto rade rebalans - neka podignu još neki kredit!

  • Bata Kole

    14:53 // 7. 11. 2015.

    Pozivam nadležne državne organe da ispitaju koliko je do sada novca iz gradskog budžeta isplaćeno medijskom tajkunu Vitku Radomiroviću i po kom osnovu. Zašto da mi građani Niša plaćamo privatne medije koji služe kao press služba SNS-a???

  • Mladen Jovanovic

    17:31 // 7. 11. 2015.

    Izuzetno zabrinjavajuca vest! Grad ne moze da prihoduje realno vise od 6 milijardi godisnje, a sada ce, uoci predizborne kampanje, potpuno fiktivno povecati prihode na 12 milijardi!? Ovo je ili ozbiljno neznanje ili pokusaj da se kroz "fiscal dumping" obezbedi prenos vece kolicine sredstava iz kredita za narednu godinu, verovatno za potrebe predizborne kampanje.

  • vesna

    19:50 // 7. 11. 2015.

    Znaci svi da igramo SAMO vaterpolo.Ostali sportovi KATANAC.Perisicu dokle ce bre da slusas neznalice oko sebe.Daj svim klubovima u Nisu po 50 dinara,ali si dao svima a ne ovako,ko koga ima.Nisu za tebe glasali samo vaterpolisti nego i sportisti iz drugih sportova.Neka te na izborima glasaju njih 12 igraca i njihovih 20 navijaca.SRAMOTA.

  • Милосав

    20:41 // 7. 11. 2015.

    Ово лудило мора некако стати. Како то све да вратимо? У новом пореском решењу, за имовину, бићемо сви прва зона? Преко ноћи Паркинг сервис ће однети сва возила? Ко хоће да се греје на централно грејање требаће му кредит ММФ-а? Требаће нам карта за прелаз преко пешачког?

    • cobi

      08:09 // 8. 11. 2015.

      Što pomenu kartu za pešački? Sad će Luj sa svojim savetnikom gusanom razmatrati cenu prelaska.

  • shaft

    12:25 // 8. 11. 2015.

    Do kraja godine,imate fore jos jedan da uradite!Lako je tudjim parama razbacivati se!Redakcijo,mnogo vamje bajata rublika-istrazujemo-zadnja vwst od 15.10.Ako u Nisu nema materijala?!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: