Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 23. 9. 2021.

| Ekonomija

Tržni centar "Sajam" u Leskovcu, popularna "Šajkača", otvara se 14. oktobra

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Sajam Leskovac
Posao za 50 do 70 Leskovčana; foto: M. M.

Iako je popularna ”Šajkača” potpuno novi izgled trebalo da dobije marta ove godine, svečano otvaranje tržnog centra ”Sajam” zakazano za 14. oktobar. Kako je najavljeno, u ovom tržnom centru posao bi trebalo da dobije između 50 i 70 Leskovčana, a najavljen je i dolazak brendova sa kojih nema ni u većim gradovima, kao i otvaranje kuglane.

Leskovački sajam nalazi se u strogom centru grada, a samo je jedan od dva dva objekta u svetu koji imaju ima oblik šajkače.

Ovaj karakterističan oblik je zadržan, kao i što je i najavljeno kada je lokalna firma Metla preuzela vlasništvo od firme Deleta Rilestejt, a prema rečima marekting menadžera te firme Miloša Marinkova u narednim mesecima očekuje se dolazak preko 20 brendova koji će svoje lokale otvoriti u Leskovcu.

14. oktobra zvanično otvaramo tržni centar. Posao bi za početak trebalo da bude za negde između 50 i 70 ljudi. Na 5.500 kvadrata dolazi nam 20 brendova za sve generacije. Dolaze nam brendovi Aska, Piazza Italija. Neke brendove nemate ni u Nišu tako da je to pokazatelj da Leskovac razvija. Imaćemo i kuglanu, kao i najveću igraonicu gde će deca moći da uživaju i druže se. Na 300 kvadrata biće otvoren i novi market kompanije Metla. Popunjen je skoro čitav prostror, možda je ostalo još nekih 20% ali verujemo da će i to uskoro biti rezervisano - rekao je Marinkov.

U okviru tržnog centra, prema najavama, biće otvorene parfimerije, knjižare, apoteke, restorani, kao i poslovni objekti. Nakon završetka tržnog centra, krenuće se i sa gradnjom podzemene garaže, a zatim će biti izgrađena višespratnica sa 170 stanova. Završetak kompletnog kompleksa najavljen je za početak 2023. godine. Sajam leskovac Najavljen dolazak preko 20 brendova; foto: M. M.

Za starije Leskovčane sajam ima veliki značaj posebno u periodu "Zlatnog doba" jer je to bilo mesto okupljanja, održavanja mnogih kulturnih manifestacija, a tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka tu su bile igrane rukometne i košarkaške utakmice.

Podsetimo, popularna ”Šajkača” prema najavama iz juna 2020. godine, trebalo je da bude završena marta ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    18:13 // 24. 9. 2021.

    A,parking?!? Ili pauk?

  • đoka

    18:41 // 23. 9. 2021.

    Ajd da pogodimo čije partijske knjižice moraju da imaju zaposleni i koliko kapilarnih glasova treba da sakupe, kada bude zatrebalo? Privatna država napredne sekte.

  • Nišlija

    14:15 // 23. 9. 2021.

    Svaka čast za Leskovac! Će dolazimo da pazarimo ako bude kvalitetna garderoba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: