Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 29. 8. 2018.

| Ekonomija

"Tržnica" 3,3 miliona dinara u minusu zbog "slabe platežne moći građana"

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tržnica
Tržnica posluje sa velikim minusom; foto: JV arhiva

Sa gubitkom od nešto više od 3,3 miliona dinara, kako je rekla sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, posluje niško Javno komunalno preduzeće Tržnica. Razlozi za to su, navode u Tržnici, “manji prihodi od zakupa tezgi”, nenaplaćena dugovanja, ali i slaba platežna moć Nišlija.

U periodu od januara do jula 2018. godine, kako je rekla Ivkovićeva, javno preduzeće zaduženo za niške pijace Tržnica nije poslovala kako je navela u Programu poslovanja.

U izveštajnom periodu JKP „Tržnica“ Niš iskazuje gubitak u iznosu od 3.381.376 dinara iz razloga dela sezonskog karaktera delatnosti, kao i činjenice da je u posmatranom periodu došlo do smanjenja ostvarenih prihoda u odnosu na planirane vrednosti - navela je Ivkovićeva.

U Tržnici obrazlažu da posluju u minusu zbog nenaplaćenih dugovanja i "pada kupovne moći" građana.

Preduzeće je ostvarilo negativan finansijski rezultat usled smanjenja prihoda po osnovu zakupa tezgi, zbog pada kupovne moći stanovništva, nerealizovanih prihoda po osnovu kamata i neostvarenih ostalih prihoda u planiranom obimu (nenaplaćeni prihodi iz ranijih godina, prihodi od sudskih taksi i sl.) - navode iz Tržnice u obrazloženju.

tabela "Tržnica" posluje lošije od drugih niških javnih preduzeća

Inače, da je Tržnica u finansijskim problemima možda najbolje govori činjenica da je račun ovog preduzeća bio u blokadi zbog neplaćenog računa za struju. Tada su niška javna preduzeća Mediana, Naissus i Parking servis hitno morala da pozajme po 2 miliona dinara Tržnici.

Pre nekoliko meseci javno preduzeće Tržnica nabavilo je dvadesetak tona limuna, a prema tvrdnjama radnika više je bačeno nego što je prodato. Direktor JKP Tržnica Goran Đorđević rekao je da “limun kalira kao i drugi poljoprivredni proizvodi”, ali da preduzeće zbog toga nema gubitke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:28 // 29. 8. 2018.

    A zato je sve poskupelo u bestraga u junu i julu cene bile solidne.Sad u avgustu paprene.Pre će dozvoliti da im roba propadne nego da smanje cene i da narod kupuje.A kad ih pitate zašto uvek imaju odgovor za vas

  • Nislija

    12:19 // 29. 8. 2018.

    Limun kalira, to je tacno. Ali i limun se ubudja kad se kupi star... Postoje i slike kad radnici izdvajaju ubudjan limun i bacaju, a ne zato sto je kalirao...
    Upropastise i pijacu, strasnoo! Ima li neki sektor, neki segment javne uprave a da ga nisu upropastili?

  • BATA

    11:31 // 29. 8. 2018.

    Gospodo iz Trznice,
    Za kupovnu moc od 1000-2000 din pobrinuo se "on" a za ostalo se pobrinite sami.
    Kada nam dodju izbeglice,sa svih strana,bice i vama dobro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: