Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 15. 11. 2023.

| Ekonomija

U Aleksincu bi da kupe i kamion-kiper, ali ne mora nov, cena nepoznata

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
kamion
Traže kamion-kiper za aleksinačko preduzeće; ilustracija; Foto: Lj. M.

Jedna od najsiromašnijih opština juga poslednjih meseci obnavlja vozni park u preduzećima, a nakon uličnog usisivača JKP Komunalne usluge u Aleksincu bi trebalo da dobije i kamion putar-kiper, ne stariji od 7 godina, ali ne navode koliko planiraju da ga plate, osim da je rok za ponuđače 21. novembar.

Dok traje tender za kupovinu novog traktora sa multifunkcionalnom rukom, tarupom i drugim priključcima, koji Opština Aleksinac planira da plati skoro 120.000 evra, u toku je javna nabavka za kupovinu još jedne "mašine".

Preduzeće JKP Komunalne usluge, koje je nedavno nabavilo ulični usisivač za oko 27.500 evra, sada traži kamion putar-kiper, ali bez procene koliko će koštati.

Zahtev je da ima otvoreni sanduk sa elektro hidrauličnim trostranim uređajem za samoistovar-kipovanjem, da može da prenese bar 900 kg, da je minimum 2016. godište, sa najmanje 7 sedećih mesta i Euro 5 motorom, kao i da je bele boje.

Celokupna dokumentacija za registraciju vozila sa registracionim listom za motorno-priključno vozilo ne starije od 3 dana. Da vozilo poseduje uređaj za spajanje vučnog i priključnog vozila sa atestom Agencije za bezbednost saobraćaja(ABS) Ponuđač je u obavezi da pri primopredaji predmetnog dobra: dostavi uputstvo za rukovanje i održavanje na srpskom jeziku, izda registracioni list o izvršenom tehničkom pregledu za vozilo i dostavi i atest ovlašćene ustanove za kompletno vozilo - pišu u specifikaciji.

Izabrani ponuđač mora u roku od 7 dana od dana zaključenja i potpisivanja ugovora da dostavi kamion-kiper ovom preduzeću, a u tenderu navode da zadržavaju pravo da ga vrate ako utvrde na licu mesta da ne ispunjava uslove iz zahteva.

Iako kamion ne mora da bude nov, traže da garantuju njegov kvalitet i za to izdaju garanciju ne kraću od 12 meseci.

Izbor će zavisiti od cene, ali će ona biti poznata kada se javna nabavka sprovede, odnosno posle 21. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radenko

    10:00 // 15. 11. 2023.

    Pa šta vam ovde nije jasno?
    Kao na oglasima, cena po dogovoru.
    Važno da je bele boje.
    Sve transparentno.

    • Radojko

      21:31 // 15. 11. 2023.

      A za traktor sa tarupom je tek posebna priča. Zahteva se nešto što samo jedan jedini ponuđač može da ispuni ( traktor mora da ima menjač 45/45) . Za to je odvojeno 120.000 evra. Žuri se da se napredni što više utale dok su još na vlasti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: