Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 15. 5. 2017.

| Ekonomija

U Banovini radionica o preduzetništvu za niške studente i srednjoškolce

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Mladi preduzetnici
Učiće osnove vođenja posla; Foto: Flickr, Pixmac_de

Mladi koje zanima privatni biznis i koji žele da nauče kako da osnuju i vode sopstvenu firmu, mogu da pohađaju radionicu “Works at: Sam svoj gazda” u Privrednoj komori u Banovini, 16. maja od 12 sati.

Organizatori nacionalne kampanje „StartUp karavan #za5“ navode da je cilj radionice da na “interaktivan i zanimljiv način mladima približi ideja o preduzetništvu”. U Banovini će, dodaju, preduzetnik Dejan Todorović iz Niša predstaviti svoju poslovnu priču "od ideje do realizacije".

Na radionicama će polaznici dobiti informacije o osnovnim pojmovima preduzetništva, saznati koje forme privrednih društava postoje, koje su prednosti i nedostaci različitih pravnih formi, šta im je sve potrebno za osnivanje preduzeća/preduzetničke radnje, šta znači biti sam svoj gazda, koja su njihova prava i obaveze i sl. Drugi deo radionica rezervisan je za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladih uspešnih preduzetnika/ca iz gradova u kojima se održavaju radionice – rekla je koordinatorka projkta Maja Josić.

Svi polaznici će, navode, dobiti i priručnik za mlade preduzetnike. Organizatori kažu i da će mladi dobiti zadatak da zapišu svoju poslovnu ideju, sa detaljima o tome kako žele da im se zove firma i na koji način bi vodili posao, a ove informacije će im biti poslate posle pola godine na kućne adrese, kako bi videli jesu li "korak bliže" ostvarivanju cilja.

U Srbiji se svaka 5. osoba uzrasta od 15 do 24 godine ubraja u kategoriju „NEET“ (nije zaposlena, nije u sistemu obrazovanja, niti se usavršava), te je edukacija na temu preduzetništva i ohrabrivanje mladih ljudi da i sami postanu preduzetnici od izuzetnog značaja za čitavu ekonomiju naše zemlje – istakla rukovodilac Centra za dualno obrazovanje PKS Ana Stojanović.

Zainteresovani mogu da se prijave za učešće putem linka ili u Banovini pre početka radionice.

„StartUp karavan #za5“ je, kako navode organizatori iz organizacije “Centar E8“ i Unije srednjoškolaca Srbije, jedna od aktivnosti namenjena osnaživanju srednjoškolaca i studenata i sprovodi se u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“, čiji su pokrovitelji Ministarstvo omladine i sporta i Privredne komore Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: