Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 6. 2. 2023.

| Ekonomija

U Doljevcu planirana nova radno-poslovna zona "Šiloprom"

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
radna zona Doljevac
Zainteresovani mogu da daju svoje predloge; foto: Opština Doljevac

Severno od Doljevačke petlje planiran je poslovno-radni kompleks "Šiloprom", a ovaj investitor pokrenuo je inicijativu za izradu Plana detaljne regulacije ove radne zone, koja se nalazi na kilometar od centra Doljevca, a na čijem zemljištu je planirana industrijska, zanatska i ručna proizvodnja, a moguća su i skladišta i stovarišta. Počeo je javni uvid u taj plan, biće održana i prezentacija gde će zainteresovani moći da saznaju detalje, a mogu da daju i svoje predloge.

U Doljevcu je planirano uređenje novog radnog kompleksa, navode na sajtu Opštine, a on će se na severu graničiti sa Južnom Moravom, na zapadu i jugu sa zaštitnom zonom autoputa E-75, a na istoku sa državnim putem.

Inicijativu za izradu Plana koji prethodi izgradnji podnelo je Društvo za trgovinu i transport Šiloprom iz Belotinca.

Cilj izrade Plana je da se, kroz sagledavanje prostornih mogućnosti i ograničenja same lokacije, a u skladu sa Prostornim planom, definišu planske mogućnosti za izgradnju novih sadržaja, u skladu sa programom investitora, obezbede kapaciteti saobraćajne i tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, očuvaju i poboljšaju uslovi životne sredine i definišu odgovarajuće mere zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda - navode u dokumentu.

U dokumentu navode da je osnovna namena ovog zemljišta industrijska, zanatska i manufakturna proizvodnja, a da su moguća i skladišta i stovarišta.

Postojeće građevinsko područje obuhvata: izgrađeno građevinsko zemljište - zemljište koje se koristi za separaciju peska i šljunka, u središnjem i severnom delu planskog obuhvata, koje zaiuzima oko 50% površine Plana i neizgrađeno građevinsko zemljište - poljoprivredno zemljište u preostalom delu planskog obuhvata. Na izgrađenom građevinskom području postoje objekti u funkciji seperacije šljunka i peska koji su privremenog karaktera - dodaju.

Planirano je da građevinsko područje obuhvati skoro 10 hektara (9,87 ha) zemljišta, a kažu da će biti izgrađeni novi objekti, infrastrukturno opremljeni, kao i saobraćajno povezani.

Efekti planiranih rešenja treba da podstaknu razvoj poslovno-radne zone, usled njihove usmerenosti ka maksimalnoj iskoršćenosti kapaciteta planskog područja, težnji ka ostvarivanju kontinuiteta razvoja i afirmacije sagledanog prostora, uz poštovanje okruženja, a u skladu sa svojim položajem u opštini Doljevac - navode u planu.

Iz Odeljenja za urbanizam i inspekcijske poslove navode da je pre 3 dana počeo javni uvid u Plan detaljne regulacije ovog kompleksa poslovno-radne zone, koji se planira severno od "Petlje Doljevac", a traje sve do 17. februara.

10. februara počinje i javna prezentacija Urbanističkog projekta za uređenje kompleksa Šiloprom i trajaće 7 dana.

Primedbe i sugestije na izloženi materijal mogu se dostaviti tokom trajanja ranog javnog uvida i javne prezentacije isključivo u pisanoj formi, lično na pisarnici ili poštom, Opštinskoj upravi opštine Doljevac, Odeljenju za urbanizam i inspekcijske poslove ul. Nikole Tesle br.121, 18410 Doljevac, zaključno sa 16.02.2023. god. Po završenom ranom javnom uvidu, Opštinska uprava opštine Doljevac, Odeljenje za urbanizam i inspekcijske poslove priprema Izveštaj o obavljenom ranom javnom uvidu i saziva Komisiju za planove 20.02.2023. god. u 1200 časova, u Većnici Opštinske uprave opštine Doljevac, ul. Nikole Tesle br. 121 - navode iz Odeljenje za urbanizam i inspekcijske poslove.

Zainteresovani sav materijal mogu da vide u holu zgrade Opštinske uprave u Doljevcu, u Ulici Nikole Tesle 121, svakog radnog dana od 7 do 15 sati, a svi detalji dostupni su i na sajtu Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zahav

    09:58 // 7. 2. 2023.

    Kako je ovo divna vest. Srbija konacno iz robovlasnickog uredjenja prelazi u feudalizam. Gospodari Srbije ogradjuju svoje posede i pod maskom razvoja izrabljuju one kojima su oteli zemlju. Valjda ce sa ovom evolucijom da se pojavi i neki nas Robespjer uskoro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: