Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 29. 12. 2017.

| Ekonomija

U Leskovac stiže kompanija "Delfi"

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Zelena zona
Delfi otvara fabriku u Zelenoj zoni, foto: Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj

Kompanija Delfi koja se bavi proizvodnjom električnih instalacija za automobilsku industriju, kako je prilikom otvaranja fabrike u Lebanu potvrdio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otvoriće svoju fabriku u Leskovcu.

Dolazak novog investitora koji bi trebalo da zaposli oko 2.500 Leskovčana najavljen je još pre mesec dana, ali zbog limitiranosti ugovora, kako je tada rekao gradonačelnik Goran Cvetanović, nije mogao da otkrije o kojoj kompaniji je reč, a dodatne informacije nismo dobili ni nakon objavljivanja imena kompanije.

Ne možemo Vam ništa reći, takva je politika firme – bili su kratki u Kabinetu.

Pogon ove kompanije, koja je registrovana u Velikoj Britniji, nalaziće se na prostoru Zelene zone, koja godinama čelnicima grada pravi probleme, jer su već dva investitora, koja je trebalo da pokrenu proizvodnju u ovoj zoni, odustala jer nisu želeli da zaposle više od 100 radnika, što je skoro duplo manje od broja koji je predviđen Uredbom koja reguliše Zelenu zonu.

Inače, osim otkrivanja imena kompanije koja će poslovati u Leskovcu, Vučić je rekao i da se radi na tome da se otvore nova radna mesta u Medveđi i Bojniku.

Gledaćemo da i u Medveđi otvorimo nešto, a i za Bojnik bi bilo značajno kada bismo zaposlili još 200 ljudi – rekao je Vučić.

Nije precizirao kada će i koje fabrike biti otvorene u ove dve opštine Jablaničkog okruga, ali je dodao da je u Medveđi dosta uloženo u infrasturkturu i da će se ulagati i u puteve u Bojniku.

Podsetimo, juče je u Lebanu nakon 20 godina, uz trubače, otvorena prva velika fabrika koja će u ovom mestu, kako je najavljeno, u naredne dve godine zaposlti oko 600, 650 radnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nena ignjatovic

    14:51 // 1. 6. 2018.

    Htela bih da radim u ovoj firmi.

  • Boban Asanovic

    11:23 // 1. 4. 2018.

    Hteo bi da radim u tu firmu jer znam to poso jer sam radio 2godine u yuri. Kako da se prijavim kod vas?

  • Anonimus

    09:51 // 30. 12. 2017.

    Sto se mene tice nema nikakvog napretka ako se gleda celo drustvo. Tu statistiku, ali pravu treba da naprave psihijatri koji treba da ispravljaju nepravilnosti celog drustva ne samo pojedinca, savet za borbu protiv korupcije, pa onda treba poslati polupismene iz gradskih uprava u SE 15 dana da nesto ako mogu malo nauce. To su pocetni koraci, a mi ni prvi nismo napravili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: