Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 9. 12. 2021.

| Ekonomija

U Leskovcu otvorena kancelarija Privredne komore Mađarske

Autor:M. M. Izvor:Južne vesti
KANCELARIJA leskovac 1
Primarni zadatak Kancelarije biće dovođenje što više investitora na jug Srbije; foto: M. M.

Kako bi što veći broj investitora iz Mađarske privukli na jug Srbije, Privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog okruga odlučila je da u Leskovcu otvori Info punkt Privrede komore Mađarske. O kojim investicijama se tačno radi na samom otvaranju nije bilo reči, ali su obe strane bile saglasne da je međusobna saradnja na visokom nivou, pošto je od robne razmene u 2021. godini ostvaren prihod od 1,8 milijarde evra.

Zvanični sporazum između dve komore potpisan je pre mesec dana, koliko je i trajalo opremanje same kancelarije, koja je od danas zvanično počela sa radom. Predsednik Privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović istakao je da otvaranje Info punkta od velike koristi za jug Srbije. IMG_20211209_123051 U 2021. godini od robne saradnje dve države ostvarebn prihod od 1, milijarede evra; foto: M. M.

Ugovor je potpisan 10. novembra o poslovno-tehničkoj saradnji sa Privrednom komorom Mađarske, ali i sa komorom za zapadni Balkan. Uskoro će početi i da se ostvaruje saradnja, a o samim projektima javnost će biti obaveštena kada bude sve ozvaničeno i dogovoreno. Saradnja Mađarske i Srbije nikada nije bila bolja. Trgovinska razmena se udvostručila u ovoj godini, a cilj je da što više mađarskih kompanija dođe kod nas i uspešno posluje - rekao je Jović.

Da je saradnja od velike važnosti za dalji razvoj dve države složio se i predsednik Privredne komore Mađarske Atila Galambaš, koji kaže da Leskovac ima dobar geografski položaj i da je zato odabran kao mesto gde će biti otvorena kancelarija. kancelarija mađarska komora leskovac Otvaranje Kancelarije u Leskovcu; foto: M. M.

Pored saradnje sa dva okruga, blizu nam je i Severna Makedonija, ali svakako da će pristup imati i sve okolne zemlje iz komšiluka. Posetili smo i teritoriju Lebana, fokusirajući se na projekat za pričišćavanje otpadnih voda. Nadam se da ćemo uskoro krenuti da ostvarujemo zacrtane projekte - rekao je Galambaš.

Otvaranju Info punkta prisustvovao je i ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov, koji je podsetio da su vlade Srbije i Mađarske zajedno držale svoje sednice, ali i na dobru saradnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, koja će otvaranjem kancelarije u Leskovcu biti dodatno učvršćena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    07:22 // 10. 12. 2021.

    Dal ce biti Madjarica ?

  • Neko tamo

    01:16 // 10. 12. 2021.

    Ovo li madjari resili da osvoje vecinu i u Leskovac na sledeci izbori?

  • Ђраган Дилас

    18:05 // 9. 12. 2021.

    Неее. У заблуди сте! За следеће изборе планирају да Мађари највише добију у ЛескОвац!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: