Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 27. 12. 2022.

| Ekonomija

U Nišu ćute o tome koliko će građane koštati doček na Trgu

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
doček
Zabava za Nišlije koji 4 dana pred Doček ne znaju koliko će to da ih košta; foto: JV

Da će na Trgu kralja Milana u Nišu građane za doček 2023. godine zabavljati Haris Džinović, nedavno je potvrdila gradonačelnica, ali iako je rekla da će za organizaciju trošiti i novac građana - i dalje je nepoznato koliko. U međuvremenu je Niški kulturni centar tražio i nastup benda Crne mambe, kao uvertitu za nastup folk pevača, kao i vatromet u ponoć, ali direktor Srđan Savić danima ne odgovara na pozive i poruke novinara, a nadležni kažu da je jedini koji ima informacije o ceni.

Još 14. decembra, kada je Niški kulturni centar raspisao prve javne nabavke, u kojima traži nastup Harisa Džinovića i pratećeg benda za Doček nove godine na Trgu, bilo je jasno da će se za to trošiti i novac građana. To je potvrdila i gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja smatra da je Niš veliki grad i da zato treba da ima organizovanu proslavu, jer za to ima para.

Međutim, nije otkrila koliko će novca biti potrošeno. Novinari su te informacije pokušali da dobiju i od većnice za kulturu Adriane Anastasov, ali je ona rekla da o tome ne može zvanično da govori, jer je organizator Niški kulturni centar i da jedino direktor može da daje takve podatke.

Ipak, direktor Srđan Savić od prošle nedelje ne odgovara na pozive i poruke novinarke Južnih vesti, a iako je i preko sekretarice obećao da će se javiti, do danas se to nije desilo.

Zbog ćutanja nadležnih - građani 4 dana pred proslavu ne znaju koliko će doček u centru Niša da ih košta.

U međuvremenu je NKC raspisao još tri nabavke u kojima traži usluge obezbeđenja, vatromet u ponoć koji će trajati minimum 5 minuta, kao i nastup benda Crne mambe, uz neke tehničke detalje poput grejanja, prevoza i dežurstva Hitne pomoći.

Usluga izrade dizajna svetla i zvuka za nastup benda Crne Mambe sa specijalnim efektima; Organizacija nastupa benda Crne Mambe dana 31.12.2022. godine na Trgu kralja Milana od 21:30 sati do 23:15 sati; Organizacija dežurstva Hitne pomoći dana 31.12.2022. godine i 1. 1. 2023. godine u periodu od 21:30 sati do 2:00 sata - 2 ekipe; Organizacija grejanja bine za nastup izvođača plinskim grejalicama; Organizacija rada viljuškara za potrebe organizacije dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana; Organizacija rada kombi i kamionskog prevoza za potrebe organizacije dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana; Organizacija rada redarske službe - piše u nabavci.

Rok za sve pomenute nabavke je već istekao, ali zbog ćutanja nadležnih nije poznato da li su ugovori već potpisani i koja je cena za svaku nabavku, kao i koliko će sve to ukupno koštati Nišlije, a šta će platiti prijatelji, koje je gradonačelnica pomenula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    16:15 // 28. 12. 2022.

    Harisa placaju"drustveno odgovorne"firme,kao sponzori!?
    A,da nema koncerta,kukali bi,zasto nema...a bice"super";Haris je veliki pevac i"stimung majsto

  • Konan

    13:15 // 28. 12. 2022.

    Zato što se dobro ustalila otimaju od gradjana što više možeš nikom ne polagati račune ako pita neko praviš se blesav i nedaješ odgovor proverena praksa niko ti ništa ne može.

  • Mirko

    10:59 // 28. 12. 2022.

    Treba docek da se organizuje, za manje imucne, za matorce da prosetaju, zbog atmosfere..
    A sad da je morao Haris, bas i nije, mogli su neki jeftiniji rok bendovi da sviraju..
    Mislim da je glupo da ne bude bas nista..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: