Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 14. 3. 2019.

| Ekonomija

U Nišu i do 15 miliona dinara za medijske projekte

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
laptop
Niš premašio sopstveni rekord - ove godine čak 79 miliona za medijski sadržaj; foto: S. M.

Nišlije će ove godine plaćati do rekordnih 15 miliona dinara po medijskom projektu, odlučilo je gradsko rukovodstvo i time prošlogodišnju cifru od 9 miliona po projektu, koja je bila rekordna u Srbiji, dodatno uvećalo. Zaposleni u niškim medijima smatraju da ovoliki novac otvara vrata korupciji i nadaju se da će za novac koji plaćaju, Nišlije biti bar dobro informisane.

Ove godine godine Grad izdvaja čak 79 miliona dinara za medijske projekte, što je za 25 miliona više od prethodne.

Visina sredstava predviđenih za projekte proizvodnje medijskih sadržaja utvrđena je u ukupnom iznosu od 79.000.000 dinara. Najveći iznos sredstava koji se odobrava po projektu je 15.000.000,00 dinara, a najmanji iznos koji se odobrava je 150.000,00 dinara - piše u konkursu.

Ivana Petrović iz niškog City radija, kaže da ovoliki novac otvara vrata korupciji i podseća da u Nišu najveći deo novca namenjenog za medijski sadržaj dobiju porodica Radomirović i Gašić.

Mi smo i prošle godine uložili protest što je podignuta svota na 9 miliona, zato što smo smatrali da je 9 miliona previsoka svota za medijski sadržaj koji treba da se proizvede u roku od 7 meseci. Ove godine 15 miliona. Tolike pare ni EU ne daje po projektu - kaže Petrovićeva.

Dodaje i da se nada da će Nišlije dobiti javno informisanje u skladu sa 79 miliona sopstvenih dinara.

Podsetimo, prošle godine Niš je maksimalno po projektu plaćao više od Ministarstva informisanja, a pare su, kao i prethodnih godina, uglavnom podeljene porodicama Radomirović i Gašić, koji su vlasnici medija bliskih vlasti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Psssttt!!!

    12:42 // 14. 3. 2019.

    Toa bese Darko Pancev ili Anri?

  • Anonimus

    11:47 // 14. 3. 2019.

    Nis izdvaja novac od privatizovanih firmi za medijsko povezivanje stranih kompanija u Nisu i njihovih centrala- ambasada u Srbiji da imaju nadzor i informacije koje mogu najkorisnije da upotrebe protiv nislija.

    • iz EU

      14:41 // 14. 3. 2019.

      Gledam objektivno sa strane i tvrdim da u Srbiji nema nezavisnih medija,svi su neciji. Ko ih finansira,pa moraju tako i da pisu,ces
      otkriti ciji su! Ljudi se za "saku dolara" prodaju i pisu protiv sebe

  • Sarkazam

    11:44 // 14. 3. 2019.

    Oooo Vitko da častiš!!! Samo da znaš, to ti je i više nema jer sad kad najurimo ove ovi tvoji novinarčići i ti moći ćete da izveštavate samo o ceni crnog luka na zelenoj pijaci!!!
    NE DAMO NIŠ!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: