Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 17. 5. 2018.

| Ekonomija

U Nišu predavanje za studente o digitalizaciji "društvenjaka"

Autor:M. JovanovićIzvor:Netokracija
Digitalna Karijera
#Digitalnakarijera već održana u Hrvatskoj, sledi pet najvećih gradova Srbije; foto: print screen/youtube

Na Ekonomskom fakultetu, 22. maja od 14 sati, održaće se #DigitalnaKarijera, predavanje na kome će učesnici imati priliku da slušaju o digitalnom marketingu, web development-u i digitalizaciji finansijske industrije. Kroz predavanja i diskusiju, predavači će govoriti o stručnim temama vezanim za industrije iz kojih dolaze, ali i pokušati da studente bliže upoznaju sa digitalizacijom radnog okruženja, kao i novim zanimanjima koja nisu postojala sve do pre nekoliko godina.

Svoje znanje i savete sa studentima će podeliti Nenad Mladenović (Neopix), Petra Cvetanović (freelance konsultant), predstavnici Addiko banke koji će publiku upoznati sa digitalizacijom bankarskih usluga, kao i Aleksandar Petković (WirelessMedia). Tu je i predavanje iznenađenja, a više o tome biće poznato uskoro.

Projekat je Netokracijin, a podržan je od strane kompanija Addiko Bank, Infostud, NextStep.rs.

Koncept #DigitalneKarijere je jednostavan: spajamo lokalne heroje iz digitalne zajednice sa studentima koji će imati priliku da se upoznaju sa potrebama današnjih poslodavaca i digitalnim veštinama, a predavači će govoriti o svom razvojnom putu i pružiti studentima jasan uvid u znanja i alate potrebne za uspešnu digitalnu karijeru - kažu organizatori.

Kako će digitalna ekonomija do 2020. godine činiti čak 25% ukupne svetske ekonomije, organizatori pozivaju sve da dođu i postanu njen deo.

Svi učesnici #DigitalneKarijere dobiće i elektronski sertifikat nakon odslušanih predavanja. Detaljnije informacije mogu se pronaći na Fejsbuk događaju, kao i na sajtu. Zvanična Internet stranica projekta biće dostupna sredinom nedelje, dok novosti u vezi sa projektom možete pratiti i kroz rubriku #DigitalnaKarijera na Netokracijinom sajtu.

Ulaz na događaj je besplatan za sve zainteresovane.

Inače, ovaj projekat je realizovan i u susednoj Hrvatskoj, gde je više od 700 studenata aktivno učestvovalo na događajima. Sada #DigitalnaKarijera počinje i u Srbiji, a prva stanica je Niš. Nakon njega, predavanje će biti održano i u Kragujevcu, Novom Sadu, a onda u drugom ciklusu i u Subotici i u Beogradu.


Veća šansa za pronalaženje posla uz digitalne veštine

Jedna od ideja #DigitalneKarijere jeste da podstakne i ohrabri mlade i studente da na vreme krenu u potragu za prvom praksom, a potom i prvim poslom. #DigitalnaKarijera će im pomoći da se bolje povežu sa potencijalnim poslodavcima i tako naprave svoje prve profesionalne korake.

Sem ovih događaja, projekat #DigitalnaKarijera predvđa i pregršt pisanog sadržaja na sajtu, objašnjava suosnivač i urednik Netokracije u Srbiji Marko Mudrinić, a cilj je da se daju odgovori na najčešća pitanja u vezi sa prvim poslom u IT i digitalnoj industriji.

Odakle krenuti, koje veštine savladati, kako pristupiti procesu traženja posla i kako izgledaju različiti poslovi tj. čime se određeni profili u ovoj industriji bave. Bićemo jako zadovoljni ukoliko uspemo da kreiramo novu generaciju mladih digitalaca koji će stečeno znanje moći da primene već sutra na prvom poslu - priča Mudrinić.

Cilj je da se studenti ekonomije, sociologije, prava, umetnosti, filozofije i srodnih nauka upoznaju sa potrebama današnjih poslodavaca koji traže upravo takve profile (društvenjake). Organizatori kažu i da mesta za rad u digitalu i u IT-ju, osim za programere i dizajnere, ima i za sve koji žele da se usavršavaju i profesionalno razvijaju sticanjem digitalnih veština i tako sebe pozicioniraju u jednoj od najjačih domaćih industrija, koja je samo u toku prošle godine u svet izvezla više od 899 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: