Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 1. 8. 2016.

| Ekonomija

U Nišu prvi avioni iz Memingena i Ajndhovena

Autor:S. J, P. B.Izvor:Južne vesti
aerodrom Konstantin Veliki
Putnici zadovoljni; foto: JV

Prvi putnici su iz Memingena kod Minhena sleteli na aerodrom "Konstantin Veliki" na kom danas "Wizz Air" uspostavlja i četvrtu liniju iz Niša - do Ajndhovena u Holandiji.

aerodrom Konstantin Veliki Otvorene linije za Memingen i Ajndhoven; foto: JVIOni koji su čekali da se avion iz Nemačke vrati nazad pošli su u Štutgart, Minhen i Cirih, s obzirom na to da se svi ovi gradovi nalaze na najviše 150 kilometara od Memingena. Avioni ka ovom gradu i Ajnhovenu i nazad leteće 2 puta nedeljno - ponedeljkom i petkom.

Kako piše na sajtu niškog aerodroma, letovi ka novim destinacijama se mogu bukirati na sajtu "Wizz Air"-a, i to po minimalnoj ceni od 2.299 dinara, odnosno 19,99 evra za kartu u jednom smeru uz uračunate takse. Međutim, u saopštenju "Wizz Air"-a poslatom medijima piše da je kartu moguće rezervisati čak i za samo 1.099 dinara.

Wizz Air U saopštenju "Wizz Air"-a piše da karte mogu koštati i 1.099 dinara

Inače, ova mađarska avio-kompanija još od prošle godine iz Niša ima letove za Malme i Bazel, a 20. avgusta uspostaviće i liniju za Dortmund.

aerodrom Konstantin Veliki Sve više gužve na niškom aerodromu; foto: JVPrema rečima njihovih predstavnika, popunjenost već postojećih letova je 90 odsto.

Osim "Wizz Air"-a, usluge "Konstantina Velikog" koristi i irska kompanija "Ryanair". Ona će 4. septembra uvesti liniju do Berlina, 30. oktobra do Dizeldorfa31. oktobra do Bratislave, a 1. novembra do Bergama kod Milana. 

"Wizz Air" je najveća niskobudžetna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 71 aviona Airbus A320 i A321 na preko 450 linija iz 25 baza, povezujući 124 destinacije u 38 zemalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NN-1

    23:48 // 1. 8. 2016.

    Josh jedan "uspeh" SNS-ovaca.
    Da li je neko iz "gradskih struktura" bio prisutan tom svecharskom chinu ?

  • Kala

    12:23 // 1. 8. 2016.

    Sve pohvale,najzad nešto pametno u Nisu

  • Danilo

    11:00 // 1. 8. 2016.

    Sve je ovo dobro samo su poceli ovi na aeodromu da naplacuju neke stvari koje nisu potrebni. Godinu dana rada i vec se ljudi zale na rad osoblja nije dobra reklama za aeodrom!

    • Zikica svaba

      11:26 // 1. 8. 2016.

      Ko je selektirao personal??Mislim da direktor niskog aerodroma sem beogradskog nije posetio ni jedan drugi.Hajde ok,mladost lepota tu i tamo tanko poznavanje stranih jezika,kultura prema putnicima u komunikaciji jedna VELIKA NULA.Cesto koristim usluge samo zato sto moram zbog svog biznisa,,,,Gospodine DIREKTORE,posaljite malo osoblje na dodatnu edukaciju.

    • Oscar Pitagor

      12:30 // 1. 8. 2016.

      #Zikica svaba Замолите директора и да их ни после едукације не враћа на аеродром. У интересу путника а и самог аеродрома. Нека им носе плату кући, не морају да долазе на посао. Тако барем неће правит штету и крњити углед - који је и онако испод нивоа мора.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: