Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:22, 10. 5. 2021.

| Ekonomija

U Nišu uvećana cena vode za skoro 20 odsto

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
voda
Nova cena zbog sve više korisnika i veće potrebe za održavanjem, kažu iz JKP Naissus; foto: A. Kostić

Računi Nišlija za komunalije opet će se uvećati, jer će, nakon za odvoz smeća, plaćati više i za stavku vode. Naime, Gradsko veće je odlučilo da prihvati predlog JKP Naissus, te će cena vode biti veća za 19,79%.

Umesto dosadašnjih 58,35 dinara, koliko su domaćinstva plaćala za kubik vode i odvođenje otpadne vode, nova cena je 69,90 dinara. Ova nova cena odnosi se na kategoriju domaćinstava, dok će za korisnike koji se finansiraju na teret budžeta grada cena biti veća 13,71 odsto, a za posebne kategorije korisnika cena vode se neće menjati.

Cena vode nije menjana od 2015. godine, a iz JKP Naissus navode da je od tada značajno povećan broj korisnika i da su povećani troškovi održavanja, te da su zato predložili izmenu cena vode i odvođenja otpadnih voda.

Uzevši u obzir kalkulativne elemente, odnosno troškove na ime električne energije, goriva, amortizacije, bruto zarada, poreza i doprinosa, osnovnog materijala, rezervnih delova, inventara i tekućeg održavanja, koji utiču na cene vode i odvođenja otpadnih voda, kao i načelo nepostojanja razlike u cenama između različitih kategorija potrošača, preduzeće je predložilo povećanje cena - navodi se u obrazloženju.

Podsetimo, pre oko 20 dana je Gradsko veće odobrilo poskupljenje još jedne komunalne usluge - odvoza smeća, a cena je uvećana takođe za skoro 20%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blagoje

    14:51 // 16. 5. 2021.

    Citam komentare, nista me ne cudi, na internetu svi su tu da pljuju vlast, da kritikuju, iznose svoje misljenje, a kada dodju izbori tada pustimo SNS tor da sa svojim blejacima osvoji vlast. Niko nam nije kriv, sami smo krivi, treba i jos vise da poskupi voda, dok se ne opameti narod da jedino na izborima se menja vlast.

  • zika

    20:02 // 13. 5. 2021.

    Taman da za toliko povećaju broj zaposlenih i udome novopečene članove vladajuće partije ! I sada ih ima nekoliko puta više nego što ih je potrebno ,morće da duplirju parking mesta ispred vodovoda .

  • Joto

    12:03 // 12. 5. 2021.

    Kao razlog poskupljenja su naveli povecan broj korisnika pa je sada odrzavanje skuplje... pa cekajte, ako je povecan broj kirisnika, onda je povecan i prihod od naplate, sto pokriva troskove odrzavanja!!! Zasto jednostavno ne kazu da zele da uzmu vise para gradjanima, a ne da ovako lose manipulisu i lazu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: