Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 28. 9. 2020.

| Ekonomija

U Privredno-ekonomskom savetu Niša profesori, direktori i udruženja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradsko veće
Gradsko veće predložilo članove Privredno-ekonomskog savet; foto: A.S.

Gradsko veće predložilo je 19 imena koja bi u narednom periodu trebalo da budu u sazivu Privredno-ekonomskog saveta Grada, a većnik Vladislav Marjanović je rekao da oni imaju dovoljno autoriteta da obavljaju tu konsultantsku ulogu.

Listu od 19 članova predvodi profesorka Ekonomskog fakulteta Jadranka Đurović-Todorović, koja je formalno i predsednica Saveta.

Na spisku su i pojedinci koji su u Savetu bili i u prethodnom mandatu, poput Gorana Popadića, predsednika Udruženja zanatlija i preduzetnika NIša Bobana Stojanovića, predsednika Udruženja ekonomsita Niša Milovana Kocića, vlasnika kompanije Jumis i Gorana Mladenovića, menadžera Niškog klastera naprednih tehnologija.

Uz njih su i predstavnici gradskih i državnih preduzeća i institucija: Milan Ranđelović, direktor NT parka, Ivan Mihajlović, direktor RRA Jug, Aleksandar Milićević, predsednik Regionalne privredne komore i Srećko Vukašinović, direktor Poljoprivredno-savetodavne službe Niš.

Pored pomenutih u Savetu su: Prof. dr Vidoje Stefanović, redovni profesor u penziji, Branislav Mihajlović, vlasnik kompanije RESOR, Milan Manić, direktor kompanije LEONI Srbija, Fevki Šiljik, potpredsednik Turkish-Serbian Business Asociation, Tatjana Mićić, direktor kompanije Tami Resort Hotels, Miloje Branković, vlasnik kompanije EKOTRADE, Stanković Miodrag, vlasnik kompanije AGROGRADNjA, Vesna Jevtović, predsednica Udruženja poslovnih žena Niš, Zoran Mirašević, predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika i Borivoje Ugrinović, predsednik upravnog odbora Društva rusko-srpskog prijateljstva “Naisus“.

Većnik Marjanović kaže da je to stalno konsultativno radno telo gradonačelnika Veća koje bi trebalo da prati planove lokalnog ekonomskog razvoja, da daje inicijative i promoviše privredne potencijale Niša.

Privredno-ekonomski savet je u prethodnom periodu imao rezultate koji se ogledaju u investicijama koje su očigledne u Gradu Nišu. Malopre sam spomenuo da smo se vodili principom kontinuiteta i da je dobar deo prethodnih članova i u novom sazivu, jer su ti ljudi već započeli jedan posao - kaže Marjanović.

Novi Savet ima zadatak, kako kaže, da identifikuje neke komparativne prednosti Grada i da ih što pre stavi u funkciju.

Prethodni saziv promenjen je, jer mu je istekao mandat.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Taki

    08:00 // 29. 9. 2020.

    Bravo, za Gorana Popadića, predsednika Udruženja zanatlija i preduzetnika NIša!!! Čovek je poznat, priznat u domenu svog posla i šire. Rodjeni Nišlija, patriota i svestran.Oličenje svega najboljeg.A...ovi ostali, znam ih jako dugo i nemam nijedan komentar za njih.Ne bih da kvarim...

    • Dzamutka

      23:06 // 29. 9. 2020.

      Mora da ti je radio generalku ispod cene !

  • Pera

    16:28 // 28. 9. 2020.

    Privredno-kalemarski savet grada Niša služi za udomljavanje partijskog kadra. Treba ga ukinuti što pre dok ne potroše bespotrebno pare naroda u kafanu na krkanje i pijenje!

    • Djunta

      21:26 // 28. 9. 2020.

      Ne vredjaj kalemare, od njih ima fajde !

  • LudiMilojko

    14:44 // 28. 9. 2020.

    Sad su poceli da izmisljaju ponovo neke fotelje u koje da se ugnjezde na trosku gradskog budzeta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: