Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 1. 9. 2014.

| Ekonomija

U “Žitopeku” montiraju nove peći

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zitopek-*blic.rs*.jpg
Uskoro i nov hleb i nova peciva, foto: blic.rs

Socijalni program je završen, remontuju se stare peći i ugrađuju nove, kako kažu u niškoj fabrici hleba, još modernije.

Od kupovine niškog “Žitopeka” prošla su skoro dva meseca. Većinski vlasnik, slovenačka kompanija “Don Don”, počela je da ulaže novac u modernizaciju proizvodnje.

- Ubrzano se radi na remontu tunelskih peći, ali i montaži nove opreme, kako bi se već od sredine septembra povećala proizvodnja. Za samo mesec dana u pogon je uloženo gotovo 30 miliona dinara - kažu u “Don Donu”.

zitopek Milan Todorović, generalni direktor "Žitopeka"Stare peći, kako kažu novi vlasnici, nisu remontovane duže od jedne decenije što je dovelo do stagnacije u proizvodnji.

- Završili smo kompletan remont tunelske peći broj 4, a u toku je i remont tunelske peći 2. Najozbiljniji projekat je svakako montaža najsavremenije protočne parne peći, koja će prema našim očekivanjima biti gotova sredinom septembra. Žitopek je jedini pogon u sistemu koji može da se pohvali time da ima protočnu parnu peć - istakao je Milan Todorović, generalni direktor “Žitopeka”.

Direktor kaže da su u “Žitopek” stigle i dve nove roto-peći i preko 200 novih kolica za manipulaciju hlebom. Montirana je komora za fermentaciju, postavljene su dve nove delilice i izgrađena je nova rashladna komora kapaciteta preko 250 metara kubnih.

Sva dugovanja prema radnicima, tvrdi direktor, su isplaćena, a završen je i socijalni program prema kojem je bez posla ostalo 130 radnika.

220 zaposlenih, koliko ih je ostalo da radi, dobijaće redovno zarade, obećava Todorović, i dodaje da neće biti minimalac, kao i do sada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Realista

    10:37 // 2. 9. 2014.

    Velika je greška što diraju klasičan žitopekov proizvodni program. To jedemo decenijama i odmah primetimo razliku. ništa nije isto ko što je bilo!

  • shaft

    20:24 // 1. 9. 2014.

    ma idila,vazno da je"socijalni propgram zavrsen",i ljudi isterani na ulicu.vas slovenacki hleb,odavno,ne kupujem.

    • bane

      06:28 // 2. 9. 2014.

      kamo srece da ima takvih vise firmi , nego li prcvare i u kakva vozila se voze po 10.tak gajbe hleba. to sto su otisli po soc.prog. sami su hteli.LOVA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: