Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 13. 12. 2020.

| Ekonomija

U leskovačkoj GAS stežu kaiš zbog finansijskih problema - otpuštaju 8 radnika i povećavaju cene putnicima

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Autobuska stanica Leskovac
Teret finansijske krize prema rečima direktore snosiće zaposleni i putnici; foto: B. A.

Zbog sve većih finansijskih problema u Gradskoj autobuskoj stanici u Leskovcu biće otpušteno 8 zaposlenih, prema najavama direktora Ivana Đorđevića. Dodaje da će teret novčane krize pasti i na korisnike stanice koji će njene usluge ubuduće plaćati po novim, uvećanim cenama.

Od svih direktora javnih komunalnih preduzeća koji su pred leskovačke većnike izneli programe poslovanja za 2021. godinu, na najveće probleme požalio se direktor Gradske autobuske stanice.

Ovo preduzeće vuče ozbiljne finansijske probleme još od 2007. godine, kada je počela i nikada nije završena investicija za treću fazu izgradnje autobuske stanice, čulo se na sednici Veća, kao i da su u ovoj godini ti problemi dodatno uvećani zbog pandemije virusa korona.

Tokom marta i aprila stanica je praktično bila zatvorena Uredbom Vlade Republike Srbije. Mi radimo te uslužne poslove koji su pretrpeli najveću štetu. I u ovom trenutku radimo sa 30 % kapaciteta u odnosu na redovno stanje. Biće baš teško pronaći rešenje za finasijsku konoslidaciju u narednoj godini - istakao je direktor Đorđević.

Dodao je i da plate radnicima u preduzeću koje vodi kasne 8 meseci, kao i da će najavljeno poskupljenje usluga GAS značiti da će se, pored otpuštanja radnika, “kaiš dodatno stezati” i oko struka putnika koji koriste usluge stanice.

Razmišljali smo strateški šta da radimo. Prvo rešenje je dodatno stezanje kaiša. U posledne dve godine smanjili smo broj zaposlenih za 15, pa će se taj trend nastaviti i u narednoj godini. Takođe, skoro sigurno će doći do korekcije cena, nadamo se da to neće biti preveliko uvećanje i da će putnici i dalje koristiti usluge Gradske autobuske stanice - završio je Đorđević.

Jedna od stvari kojom se pohvalio Đorđević je uspešan kraj licenciranja autobuske stanice, a da će pravilnom raspodelom novca, koju budu dobili, srediti stanicu.

Ostala javna preduzeća na teritoriji grada Leskovca nemaju većih i ozbiljnijih problema, tvrdili su njihovi direktori.

Novac za narednu godinu raspodeljen je jednoglasnom odlukom Gradskog veća, koje je usvojilo sve tačke dnevnog reda i one su prosleđene Skupštini grada na usvajanje.

Inače, članovi Veća su za datum ssku predsedniku Skupštine predložlili 22. decembar, kada će se na dnevnom redu naći i rasprave o javnim konkursima za direktore javnih preduzeća Pijaca i Dom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    22:50 // 14. 12. 2020.

    Za sve vreme postojanja niko iz gradske vlasti nije reč rekao o tome što je primljeno bar DUPLO više od broja radnika za pozitivno poslovanje. Bitno bilo da se podmiri stranački kadar, isto kao i u Parking Servisu, pa je na kraju prodat. Prvi parking servis koji je propao i otišao u stečaj! Za Nobela. Direktor da pakuje kofere i da se izvini zaposlenima uz ostavku

  • Legende

    23:38 // 13. 12. 2020.

    8 meseci ne primaju platu i idu na posao. To samo pametan može. Alo bre 2 meseca bez plate i sam odoh jer odakle da platim račune,od nafe, a izvrsitelji kucaju

  • Roštiljijada

    23:35 // 13. 12. 2020.

    Pa treba im GAS GAS,ha,ha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: