Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 7. 9. 2017.

| Ekonomija

U lokalu nekadašnje apoteke “Higija” otvara se banka

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Apoteka Higija
Nekada apoteka "Higija", sada će tu biti još jedna banka u nizu; Foto: JV /J. Adamović

Nakon što je posle više decenija iseljena apoteka Higija, u lokalu u centru Niša biće otvorena Kredi Agrikol banka. Banka je, na javnoj licitaciji zakupila ovaj lokal na 5 godina i za njega će plaćati Gradu skoro 4.500 evra mesečno.

Na licitaciji, sem Agrikol banke se nije prijavio niko, pa im je prostor u Obrenovićevoj 36 od 144 kvadrata, iz kojeg je aprila ove godine iseljena gradska apoteka Higija, dat u zakup po početnoj ceni od 3.727 dinara po kvadratnom metru.

Podsetimo, kako je ranije rekao načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, "nije se odustalo od toga da se lokal proda". On je objasnio da će, ukoliko bude prodat, vlasnik tog lokala morati da ispoštuje sve obaveze prema trenutnom zakupcu, sve do isteka petogodišnjeg ugovora.


Apoteka bez lokala, lokal bez vlasnika

Iz Grada je početkom godine stigla odluka da se lokal u kojem se decenijama nalazila gradska apoteka Higija, preseli na drugu lokaciju, da bi prostor u kojem se nalazila bio prodat. Tadašnji direktor Apoteka Niš Dimitrije Janković, smatrao je da je to "dobra odluka za Grad, ali loša za apoteku".

Ipak, ni nakon dve javne licitacije, ovaj prostor nije bio prodat, jer za njega nije bilo zainteresovanih ponuđača, pa je gradska vlast odlučila da ovaj prostor na veoma primamljivoj lokaciji, da u zakup..


Izdata još 5 lokala

licitacija Slabo interesovanje za niške lokale; foto: JV/S. M.Od 55 lokala koliko je Grad Niš planirao da iznajmi, zainteresovanih je bilo za svega 6 lokala.

Srpskoj pravoslavnoj crkvi izdati su lokali u Ulici cara Dušana 48 i Strahinjića Bana 1. Inače, ovi poslovni prostori su i dosada bili namenjeni za “prodaju verskih artikala”.

Pored njih, na javnoj licitaciji, vlasnik knjižare Hijeroglif zakupio je lokal na Trgu Pavla Stojkovića 7, dok je turistička agencija VIP turs zakupila lokal na istom trgu, samo u broju 14, a firmi Lednis izdat je lokal na Vizantijskom bulevaru 2.

Svi ovi ugovori važe 5 godina od dana potpisivanja.

Podsetimo, lokalna vlast je krajem aprila donela odluku da proda desetak lokala, 3 stana i dve stambene zgrade. Međutim, ni tada nije bilo mnogo zainteresovanih kupaca, pa su prodata tek 2 lokala i 2 stana.

Dva meseca nakon toga, Grad je još jednom pozvao potencijalne kupce na javnu licitaciju, međutim, ni tada nije bilo mnogo zainteresovanih, pa je prodata samo jedna zgrada u centru Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • IGOR

    08:47 // 4. 12. 2017.

    Umesto sto su zatvorili apoteku,trebali su da otvore radna mesta u apoteci,evo meni je potreban posao u apoteci(farmaceutski tehnicar).

  • Aperkat

    19:58 // 8. 9. 2017.

    A Higija,koja je premestena na Marger,jos uvek ne radi!I,tako,Mrmot uze cokoladu...

  • Zadrugaricki

    19:07 // 8. 9. 2017.

    Banku sperme je majbolje da otvore, da poboljsaju natalitet. Sa zadrugama nam dobro ide, ali natalitet je problematican, pa je kako su mediji javili bilo 700 prvaka manje ove godine. Mozda su to oni nepozeljni koji se ne bi uklopili u ovako savrsen sistem Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: