Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 14. 4. 2020.

| Ekonomija

U niškom "Parking servisu" ne odustaju od naplate u vanrednom stanju, kažu da to sprečava gužve

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
800x600-Parking-servis
Parking se i dalje naplaćuje; ilustracija, foto: JV arhiva

I dok su od naplate parkiranja za vreme vanrednog stanja odustali Novi Sad, Pančevo, Leskovac, Vršac, Čačak i drugi gradovi, u Nišu se on i dalje naplaćuje. Mnogi građani Niša tražili su da se obustavi naplata dok traje vanredno stanje, međutim iz niškog JKP Parking servis kažu da bi to bilo u suprotnosti sa merama u vanrednoj situaciji i da bi se bez naplate stvarale gužve u gradu.

Pojedini građani kažu da postoji mnogo ljudi koji rade i koji zbog posla moraju da na posao idu automobilom, a parking se i dalje naplaćuje.

Mislim da to nije korektno od strane Parking servisa i da bi u vreme vanrednog stanja parking trebalo da bude besplatan - piše nezadovoljni građanin.

Iz Parking servisa odgovaraju da se naplata parkiranja preko pojedinačnih karata smanjila za 90%, ali da nisu razmišljali o prestanku kontrole i naplate parkiranja. Prema njihovim rečima, to bi bilo u suprotnosti sa merama koje se sprovode u vanrednoj situaciji.

Naime, cilj je smanjiti gužvu u gradu i održati komunalni red. Naši kontrolori nisu u direktnom kontaktu sa korisnicima, imaju svu neophodnu i preporučenu zaštitu i omogućen im je bezbedan rad - kažu iz Parking servisa.

Smatraju da ukoliko ne bi bilo vremenskog ograničenja i sistema naplate, građani dolazili u zonirano područje i za svakodnevnu nabavku.

Sve o korona virusu na jugu Srbije, čitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasha

    08:27 // 15. 4. 2020.

    Narode polupismeni, nije tacno sve sto AV kaze. Preduzeca moraju da rade da bi se finansirao ovaj cirkus. U suprotnom, zavrsicemo kao Grcka.

    • LudiMilojko

      02:58 // 16. 4. 2020.

      Posto nisi upucen....Kad je Lazni bankrot glumen u Grckoj.Dinkic i sadanja politicka grupa i prijatelji.Su uzeli novac pomeren iz Grcke(sve pod direktivom Nemacke i EU lonze).Uzeto je otvoren fond za razvoj i kupili banke.Pa su ljude navukli na kredite i razne prevare ( muljave ugovore )..Posle kad su usli u vise fotelje zakone su izmuljali ceo sistem.Da se pere novac i pravi novac visoj Eliti.

    • ana

      17:24 // 2. 5. 2020.

      Cim brante SNS I vi ste kao oni polu pismeni, zato vas molim za tisinu jer nista pametno ne umete da kazete

  • AV

    19:45 // 14. 4. 2020.

    Bili i ostali lešinari, strvinari. Pamtimo.

  • Mara

    15:03 // 14. 4. 2020.

    I treba bolje oni da pune budžet nego narod koji trpi za hleb hoćeš da se vozi kas plati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: