Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 14. 2. 2019.

| Ekonomija

U novoj fabrici obuće u Svrljigu posao za oko 100 ljudi

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
euroconfort jug 1 foto aleksandar kostic
Svrljiažni će praviti delove obuće za evropsko tržište; foto: A. K.

Nakon nekoliko meseci priprema, danas je i zvanično otvorena nova fabrika italijanskog investitora u Svrljigu u kojoj će se proizvoditi delovi obuće za tržište Evropske unije.

U fabrici Euroconfort Jug trenutno radi oko 40 ljudi, a do kraja naredne godine u ovoj firmi radiće nešto više od 100 Svrljižana. 2 obuća svrljig foto a. k. U Svrljigu će se zasad proizvoditi samo gornji delovi obuće; foto: A.K.

Za naše, lokalne prilike, zadovoljni smo i uslovima rada i platom, ali i odnosom prema nama. Konačno imamo priliku da radimo u mestu u kom živimo, nedaleko od kuće, pa su nam i troškovi manji, a samim tim onda možemo i da uštedimo nešto od plate - kaže jedna od zaposlenih Svrljižanki.

Inače, sama fabrika otvorena je uz pomoć Razvojne agencije Srbije, a subvencija investitoru po zapošljenom radniku je oko 4.700 evra. 3 PRESECANJE VRPCE FOTO A.K. Milija Miletić i Marko Marinjago zvanično su danas otvorili novu fabriku; foto: A.K.

Direktor fabrike Marko Marinjago kaže da su u Svrljigu trenutno, što se tiče investiranja, na polovini započetog posla.

Planiramo da investiramo 400.000 evra i da do kraja 2020. zaposlimo više od 100 radnika iz Svrljiga. Posebno se zahvaljujem lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, ali i trenutno zaposlenim radnicima, uz nadu da će biti deo našeg tima još dugi niz godina - rekao je Marinjago.

Ova firma je inače osnovana 2014. godine, a sa pogonom i u Beogradu, proizvodi oko 3.500 pari obuće dnevno koju pretežno izvozi u zemlje Evropske unije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anci

    18:04 // 12. 3. 2020.

    Pa kad daju platu 24000 u zemlji gde je minimalno 32 a javljavljaju i vise stranci ce i otvarati,jer opstinari profitiraju a nema ko da proveri jer du ista fela svi

  • Mile Travar

    11:53 // 15. 2. 2019.

    Zaposle 100 radnika, dobiju 4.700 EUR po radniku, to je ukupno 470.000 EUR a planiraju da ulože 400.000 EUR. U Srbiji je najbolje biti stranac

  • Bonnville

    08:30 // 15. 2. 2019.

    Otvori naučni institut predsedniče ako imaš petlju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: