Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 31. 1. 2016.

| Ekonomija

U novoj fabrici posao za 1.200 Vranjanaca

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
vrh-vlade-u-vranju.jpg
Vrh Vlade na otvaranju fabrike - briga za jug ili predizborna kampanja; foto: I.M.

Italijanska fabrika za proizvodnju obuće "Geoks" zvanično je danas otvorila svoje pogone u industrijskoj zoni u Vranju, što je prva veća investicija u ovom gradu u poslednjih desetak godina.

2 Vlada sa po 9.000 evra subvencioniše svako radno mesto; foto: I.M.Prema najavama, "Geoks" namerava da u Vranju zaposli oko 1.200 radnika, a da godišnje proizvodi 1.250.000 pari ženske modne obuće visokog kvaliteta u fabrici koja se pruža na blizu 21.000 kvadrata.

U izgradnju fabrike italijanska kompanija uložila je 15,8 miliona evra, dok Vlada Srbije izgradnju i otvaranje subvencioniše sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Vrpcu na otvaranju fabrike su svečano presekli srpski premijer Aleksandar Vučić koji je u Vranje stigao sa potpredsednikom Vlade Ivicom Dačićem, direktor "Geoksa" Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

U ceremonijalnom delu premijer Vučić najavio je veće ulaganje u opštine na jugu Srbije, ne samo dovođenjem novih investitora i ulaganjem u infrastrukturu, već i u podsticaju privatnog preduzetništva.

Vlada će pomoći jačanje privatnog sektora jer je sada ostavljeno više novca u budžetu upravo za privatni sektor – rekao je Vučić.

Istakao je i da su Vranjanci hrabri i od njih očekuje da te podsticaje iskoriste, ali i da je došlo vreme da "Srbija promeni svoj odnos prema siromašnijem delu svog naroda", da Vranje oživi, Vladičin Han da vidi perspektivu, da  se Trgovištu pomogne više nego ikada. 3 Vučić je istakao da otvaranje ne treba politizovati, ali je očiglednan bio transparent naprednjaka i iz drugih gradova; foto: I.M.

Vučić je dodao da će Vlada davati više onima koji ulažu svoj novac u opštine u Pčinjskom, Jablaničkom, Pirotskom, Nišavskom i Topličkom okrugu.

Zanimljivo je da je "Geox" prva ozbiljnija investicija koju Vranje ima poslednjih desetak godina, a oko toga koja je stranka imala najviše zasluga bilo je rasprava u ranijem periodu, dok je premijer Vučić danas istakao da nijedna stranka ne treba da politizuje priču oko „Geoxa“.

4 I pristalice socijalista su se u velikom broju okupile sa stranačkim obeležjima; foto: I.M.Ipak, u blizini fabrike danas su se okupile pristalice i naprednjaka i socijalista da bi pozdravile svoje lidere. Socijalisti su nosili stranačke majce, dok su naprednjaci svog lidera dočekali uz transparent na kome je pisalo „Vranje je za Vučića“.

Primetno je bilo prisustvo naprednjaka i iz drugih gradova ne samo iz Pčinjskog, već i Jablaničkog okruga koji su na otvaranje fabrike došli organizovano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    05:10 // 1. 2. 2016.

    ...9000€ je subvencija,pa to nema nigde na svetu!Zasto srpski biznismeni ne mogu da dobiju taj novac i pocnu da otvraju pogone?

  • Zoran Vasiljević

    23:23 // 31. 1. 2016.

    Они који су поздрављали Вучића већином су аутобусима доведени из других градова. Сваки општински одбор СНС је имао квоте колико људи мора да доведе у Врање.

  • Rade

    19:41 // 31. 1. 2016.

    Jug oživljava,dugo je bio u zapećak.Ova vlada nastoji da se Srbija ravnomerno razvija,a ljudi dođu do radnih mesta.

    • Dragan

      21:59 // 31. 1. 2016.

      @Rade

      ,,Rado, lepa Rado gde je tvoje stado,, idi cuvaj ovce da i mi vidimo neku korist od tebe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: