Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 5. 6. 2019.

| Ekonomija

U toku prijave za besplatne IT kurseve u Nišu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
it bootcamp
Na kurs se mogu prijaviti svi zainteresovani, nije potrebno programersko predznanje; foto: IT Bootcamp škola

Oni koji žele da prođu kroz kurseve o razvoju veb stranica (PHP) i testiranje softvera (QA) mogu se do 9. juna prijaviti za njih, a škola će trajati 10 nedelja. Kursevi su besplatni, a organizuje ih IT Bootcamp.

Na kursu za PHP, kako objašnjavaju iz škole, polaznici će naučiti kako da koriste hosting i domen, kako da kreiraju vebsajt i prilagode ga svim uređajima.

Naučiće da dodaju i brišu sadržaj, upravljaju stranicama, kreiraju CMS tj. administrativnu bazu u back-endu sajta, upravljaju slikama i fajlovima. Polaznik će nakon kursa biti sposoban da programira koristeći PHP - objašnjavaju.

Na drugom kursu učenici će, kažu u IT Bootcamp-u, naučiti osnovne pojmove i tehnike testiranja, kako da provere tačnost sistema i komponenti, pisanje svih slučajeva koji se testiraju, popunjavanje elektronskih kartica preko kojih se prijavljuju greške, analiziranje dobijenih rezultata i pisanje izveštaja, pisanje SQL upita i rad sa bazama podataka.

Za pohađanje kursa nije potrebno tehničko, odnosno programersko predznanje, već samo da polaznik zna da koristi računar, odnosno da zna da kuca, koristi Internet i fajlove.

Polaznici će imati 4 časa nedeljno, a plan je da kurs krene krajem juna.

Školu IT Bootcamp su, kako kažu, osnovali donatori iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno IT obrazuje. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama - navode iz ove škole.

U pilot fazi škole u 2018. godini 98 polaznika je uspešno završilo školu u Beogradu, a 42 je našlo posao ili praksu. Sada su, ističu, rešili da se prošire i na Niš.

Sve o uslovima prijave kao i formular zainteresovani mogu naći na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    23:48 // 14. 6. 2019.

    Ozbiljna organizacija oko izbora kandidata ali ko ne zna osnove programiranja na osnovu testova koji vam se daju pri trijazi, taj otpada momentalno

  • twoaleks

    22:45 // 14. 6. 2019.

    Nikada se nisam bavila programiranjem i htela sam da naucim na ovom kursu. Odbijena sam jer se trazi programersko predznanje, a ja ga nemam. Promasaj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: