Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 14. 10. 2016.

| Ekonomija

U turskom "Aster tekstilu" obećan posao za 2.000 Nišlija

Autor:J. Ć, S. J.Izvor:Južne vesti
Aster-tekstil.jpg
Ambiciozni planovi novih vlasnika; foto: "Aster tekstil"

Turska fabrika “Aster tekstil” biće otvorena u Nišu 19. oktobra, a u njoj će do kraja godine posao dobiti 500, a ukupno 2.000 radnika, najavio je gradski većnik zadužen za privredu Mihajlo Zdravković.

Kompanija koja je u Turskoj osnovana pre 23 godine, sa godišnjim prometom većim od 100 miliona evra, već ima poslovne centre u Istanbulu, Londonu i Barseloni i proizvodne pogone u Turskoj i Bangladešu. Otvara prvu fabriku u Srbiji gde bi posao, prema najavama, trebalo da dobije ukupno 2.000 radnika.

Oko 200 radnika je ovde do sada obavljalo probni rad u fabrici pored. Cilj kompanije je da do kraja godine zaposli njih 500, dok je maksimalni kapacitet 2.000 radnika - rekao je Zdravković.

Kako saopštavaju iz ove fabrike, otvaranju će prisustvovati njen direktor Ismail Kočail, ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj, premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

U “Aster tekstilu” kažu da ova kompanija prouvodi za najveće svetske brendove kao što su: Marks&Spenser, Zara, Mango, H&M, Sandro, Maje, S’Oliver, Esprit, Tesco, Vero Moda i drugi.

Aster Tekstil je 2015. godine dospeo na listu prvih deset turskih kompanija po količini izvoza u sektoru tekstila zahvaljujući ostvarenom prometu od prodaje u vrednosti od preko 100 miliona evra - kažu u ovoj kompaniji.

Podsetimo, fabrika "Aster tekstil" je krajem 2015. godine kupila jednu od nekadašnjih fabrika Elektronske industrije "Ei Čegar", koja je bila u stečaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mehanicar

    08:26 // 15. 10. 2016.

    Pisete o Juri,o malim platama,o nehumanom odnosu prema radnicima-verujemo,ali u Nisekspresu je tako godinama i niko nista ne napisa.Zavirite malo u taj bastion dugogodisnjeg omalovazavanja radnika.Nema razlike,verujte mi.Plate su podelili svojim ljudima,a radnici su oko minimalca,mozda malo vise,za otpremnine penzioneri cekaju mesecima.Otpustaju za svaku sitnicu.

    • Objektivan

      14:10 // 15. 10. 2016.

      Nisekspres je najbolja firma u nisu. Niko se ne ponasa bolje prema radnicima . Za vreme sankcija su svi dobijali meso.

    • borovica

      17:08 // 15. 10. 2016.

      @objektivan A,vi prevoz,jer niko nije vozio.Pluskfamperfekat.

  • blackburn

    18:10 // 14. 10. 2016.

    Vecnice Zdravkovicu,s obzirom da je sve super,ocekujem da se zaposlite u ovoj firmi i time pokazete,na licnom primeru,da je bolje biti tkac sa fakultetom,nego gradski vecnik!

  • Limunko

    17:06 // 14. 10. 2016.

    Bravoooooooo. Još jedna uzgajivačnica srpskih robova koji će poniženi i obespravljeni rintati za 150evra, a za čiji dolazak ćemo izdvojiti iz budžeta 10000 evra po radnom mestu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: