Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 23. 4. 2024.

| Ekonomija

UKC Niš renovira deo kovid bolnice u Kruševcu oštećen u požaru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
kovid bolnica kruševac
UKC Niš raspisao tender; foto: M. M.

Sanaciju štete nastale u prošlogodišnjem požaru u bolničkoj jedinici poluintenzivne nege Kovid bolnice “Rasina” u Kruševcu, finansiraće Univerzitetski klinički centar Niš koji je procenio da će radovi koštati 2.350.000 dinara sa PDV-om. Tender je raspisan, a rok za podnošenje ponuda je 29. april.

Bolesnička jedinica koja se nalazi u objektu poluintezivne nege na trećem spratu Kovid bolnice u Kruševcu, bila je zahvaćena požarom juna 2023. godine. Deset meseci kasnije, UKC Niš odlučio je da sanira štetu nastalu tada i traži firmu koja će izvoditi radove u šest faza.

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, počeće se od struganja zidova koji su zaprljani od čađi iz požara, demontaže plafona, elektro instalacija, mašinskih instalacija, bakarnog razvoda, čišćenja pločica od čađi i demonaže unutrašnih vrata na sanitarnom čvoru.

Zatim slede arhitektonski radovi, pa radovi na elektro instalacijama, telekomunikacionim i signalnim instalacijama, mašinskim instalacijama i na kraju završini radovi koji podrazumevaju pregled i testiranje instalacija celog objekta i čišćenje.

Procenjena vrednost nabavke je 1.958.333 dinara bez PDV-a, odnosno 2.350.000 dinara sa PDV-om. Zainteresovane firme mogu da podnesu ponude do 29. aprila, a izabrana će imati rok od 30 radnih dana od potpisivanja ugovora da završi posao.

Bolnica u Kruševcu izgrađena je i otvorena krajem 2020. godine za vreme pandemije koronavirusa. I po otpuštanju poslednjeg pacijenta, zaposleni su primali platu za “rad” u toj bolnici, ministarska zdravlja Danica Gujičić predlagala je da kovid bolnica pripadne Kruševcu, ali je ona i dalje u nadležnosti niškog Univerzitetskog kliničkog centra koji je sada sređuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Z

    13:59 // 23. 4. 2024.

    Zasto ne pokrije osiguranje?
    Ako nije bilo osigurano zasto nije?

  • da je izgradjena u Kraljevu ili Čačku imala bi trajnu funkciju ovako je

    09:38 // 23. 4. 2024.

    samo još jedna pogresna investicija kao i ona u Batajnici, kao stadioni u Zaječaru i Leskovcu koji su bili u funkciji samo jedan dan da se slika AV

  • budući starački dom

    09:35 // 23. 4. 2024.

    igradjena a da u njoj nije imalo dovoljno medicinskog osoblja pa su slati iz niša. Sve radi političke kampanje jednog čoveka od narodnih para

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: