Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 1. 4. 2023.

| Ekonomija

Ugovore "za stalno" u UKC Niš dobilo 18 najboljih lekara Medicinskog fakulteta

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Ugovori za lekare UKC; foto: UKC Niš
18 najboljih lekara dobilo posao za stalno; foto: UKC Niš

Više od 10 klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra dobiće nove kolege, najbolje studente Medicinskog fakulteta, jer je 18 lekara dobilo posao "za stalno" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Najboljim diplomcima Medicinskog fakulteta i zvanično su uručeni ugovori o radu na neodređeno vreme u UKC Niš, saopštili su iz ove ustanove, a kažu da to dokazuje da država brine o mladim naučnicima i da čini sve da oni, zahvaljujući svom radu i zalaganju, budu sagledani, ostanu da rade u svojoj zemlji i budu na usluzi svim građanima.

Ugovore o zaposlenju im je uručio v.d. direktor Zoran Perišić, a osim što im je poželeo sreću, poručio im je - "nije važno da radite ono što volite, već da volite ono što radite, jer to je ono čime ćete se baviti u životu i gde ćete graditi svoje karijere". Ugovori za lekare UKC 1; foto: UKC Niš Perišić im poželeo sreću; foto: UKC Niš

Vi ste važni i bitni za budućnost ove zdravstvene ustanove. Voleo bih da vam kažem, kao neko ko je dugo u našem poslu, da ono što investirate u sebe od početka, zauvek ostaje vaše i niko vam to ne može oduzeti. Budite svoji i budite svesni toga da će najveći deo vaše karijere isključivo zavisiti od vas i vašeg rada i truda - rekao je Perišić.

Iz UKC u saopštenju navode da mladi novozaposleni lekari - "svesni prilike i poštovanja koje im je država ukazala, veruju da neće izneveriti očekivanja i da će s ponosom braniti čast belog mantila".

Klinike koje su dobile po jednog novog mladog kolegu, prema informacijama UKC su - Centar za zaštitu mentalnog zdravlja, Klinika za hematalogiju, alergologiju i kliničku imunologiju, Klinika za neurohirurgiju, Centar za patologiju i patološku anatomiju, Klinika za ortopediju i traumatologiju "Akademik Dr Miodrag Mitković", Klinika za kardiohirurgiju, Kilinika za grudnu hirurgiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma. Po dva mlada lekara posao su dobila na Klinici za kardiologiju, Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za pulmologiju.

Podatak koji takođe navode iz UKC Niš je da je od juna 2018. godine do danas, u okviru zapošljavanja najboljih diplomaca Medicinskih fakulteta u Srbiji i Medicinskih škola, na neodređeno vreme zaposleno 127 lekara i 106 medicinskih sestara u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    07:15 // 3. 4. 2023.

    Zasto niski KC zovu "Institut za majku i dete"?Vecina te dece su neciji rodjaci,sinovi,kceri profesora i dr sa medicinskog fakulteta.Voleo bih da vidim spisak(slicno kao onom stan za zeta,ovde posao)...oni koji crkose radeci na odredjeno verovatno ce izvisiti...nadam se da je MILO povukao nogu,da ce ovi povezani kao crevca konacno da se razvezu...u svemu smo zadnji,cak i u zdravstvu,pitajte onkolo

  • Simeon

    20:12 // 2. 4. 2023.

    Preko 50 lekara radi na Kardiologiji.

  • Miloš

    18:05 // 2. 4. 2023.

    Ne bih da blatim ničiji trud ni zvanje, ali znam kako deca profesora, ne nužno sa medicinskog fakulteta, prolaze kroz studije. Opet, ne kažem da su svi ovde takvi, ali znam kako stvari stoje u nekim slučajevima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: