Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 27. 9. 2018.

| Ekonomija

Ukida se linija za Malme sa niškog aerodroma

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti, B92
wizz
Adio Malme...; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Na sajtu mađarske aviokompanije Wizz air od janura 2019. godine više se ne mogu kupiti karte za Malme sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", a ova kompanija je potvrdila za B92 da sledeće godine ukida linija Niš - Malme.

Putnici koji su planirali da koriste usluge ove kompanije na liniji Niš - Malme već nekoliko dana ukazuju da nemogućnost kupovine karata od Nove godine, a i sami su sumnjali da će linija biti ukinuta.

Ne znam da li ste primetili ali na sajtu Wizz air-a tokom prvog kvartala se gase skoro svi letovi iz Niša. Perfidno i iskusno... - napisao je jedan čitalac.

wizz air malme Na sajtu je moguće bukirati karte do 7. januara; foto: printscreenKako je u toj kompaniji potvrđeno, linija od Niša do švedskog grada biće ukinuta 7. januara 2019. godine, a putnicima pogođenim ovim izmenama se nudi neka alternativna linija, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

Kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, Wizz air stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije - navode iz Wizz air.

Na mogućnost ovakve odluke mađarskog prevoznika još juče je ukazao direktor RRA "Jug" Bojan Avramović uz komentar "bravo, majstori".

Podsetimo, prvi avion za Malme sa aerodroma "Konstantin Veliki" poleteo je juna 2015. godine. Inače, ova niskotarfina kompanija trenutno iz Niša leti ka Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu, a liniju ka Ajndhovenu su zatvorili. Najavili su za novembar pokretanje linije Niš - Beč.

Niška vazdušna luka je nedavno postala vlasništvo države i pored negodovanja jednog dela Nišlija i brojnih protesta protiv poklanjanja aerodroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko Djordjevic

    19:44 // 27. 9. 2018.

    Pocelo je osiromasenje Nisa. Malme, Ajnhoven, Cirih...Kada nestane zivi novac od turista. Smestaj, restorani, veseraji, taksisti, muzeji i silne boravisne takse. Kao da zatvore fabriku sa 4000 radnika. Kako li se osecaju oni koji su izdali grad i svoju decu. Oni se mozda nadaju poslu u Beogradu.

  • Prodajac avio karata

    18:22 // 27. 9. 2018.

    Avio kompanije lete da bi zaradile novac, u suprotnom ukidaju linije. Tako je ukinut linija Nis-Eindhoven, Beograd-Ninberg, Nis-Cirih -Germania,
    Ryanair ukinu skoro sve linije iz Temisvara i zatvorio Bazu. WizzAir , ima se utisak, ukida liniju Skople-Barcelona od kraja oktobra. Odavno je bilo izvesno ukidanje linije Nis-Malme, jer su cene karata, u proseku, izuyetno bile niske sve
    vreme.

    • Stanko

      11:38 // 28. 9. 2018.

      Rayan air nije ukinuo linije iz Temisvara vec samo avioni nisu stacionirani u tom gradu!

    • Zoran Andjelkovic

      09:53 // 29. 9. 2018.

      Ma kako da ne, umesto da malo dignu cenu karte, rešenje im je da ukinu liniju? Do juče im je bilo isplativo, a kad je aerodrom prešao u ruke države, odjednom više nije? Kao ni za sve ostale linije koje takođe planiraju da ugase nakon promene? Ajde mrš po sendvič..

  • Milan

    15:40 // 27. 9. 2018.

    Videli stranci o kojima ljudima se radi pa prekidaju linije, pa ce da ubace Niš-Tirana. Niš-Banja Luka, Niš - Moskva

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: