Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 21. 11. 2018.

| Ekonomija

Ukida se i let do Dizeldorfa sa niškog aerodroma

Autor:M. Z. i J. A.Izvor:Južne vesti
ryanair
Prvo smanjili broj letova, a sada ih i ukidaju; foto: flickr.com/blue_quartz

Nakon što je mađarski Wizz Air prestao iz Niša da leti do Malmea, sa Aerodroma “Konstantin Veliki” se ukida još jedan let - putnici od aprila sledeće godine neće moći da putuju iz Niša do Dizeldorfa. Ovu informaciju potvrdili su u kompaniji Ryanair, ali ne preciziraju koji su razlozi da posle dve godine ne lete iz Niša do ovog nemačkog grada.

Ova irska avio-kompanija je prvo, pre nešto više od mesec dana, redukovala letove do Dizeldorfa odlukom da će tokom zime do ovog nemačkog grada leteti samo jednom nedeljno, iako je prvobitni plan bio da saobraćaju dva puta. Prema ranijim planovima, trebalo je da od aprila ponovo lete dva puta nedeljno, ali iz Ryanair-a za Južne vesti kažu da ove rute neće biti posle 31. marta. ukinut let Od marta 2019. više neće moći da se leti iz Niša za Dizeldorf; foto: printskrin/Ryanair.com

Prateći komercijalne i operativne preglede, ova ruta između Niša i Dizeldorfa je otkazana za leto 2019. i neće raditi posle 31. marta 2019. godine. Putnici iz Niša mogu koristiti letove do Berlina, Bratislave, Milana i Stokholma, koja su na popustu na Ryanair.com - kažu u kompaniji.

U Ryanair-u nisu precizirali koji su konkretni razlozi da ovaj let obustave na leto i da li je "komercijalni problem" nastao zbog broja putnika ili nečeg drugog. U svakom slučaju, na njihovom sajtu nije moguće kupiti kartu do Dizeldorfa za period posle 31. marta 2019. godine.


Aerodrom: Poskupljenje goriva usporava uvođenje novih linija

Ne precizirajući da li sa Ryanair-om imaju ugovor po kome je ova avio-kompanija letela na relaciji Niš - Dizeldorf, sa niškog aerodroma odgovaraju da je ukidanja neke linije “legitimno pravo avio-kompanije”, na koju oni ne mogu da utiču.

Što se tiče letova na relaciji Dizeldorf - Niš - Dizeldorf, mogu potvrditi da je za sada našim putnicima pružena mogućnost kupovine avio karata zaključno sa zimskim redom letenja Ryanair-a - navode sa aerodroma.

Otkako niška vazdušna luka ima novog vlasnika nije bilo novih linija i već dve su otkazane, ali iz Aerodroma “Konstantin Veliki” napominju da je na to, između ostalog, uticalo poskupljenje goriva. Zbog toga kompanije, kako kažu, primenjuju “ekonomičniju strategiju poslovanja”, što je usporilo uvođenje novih.

Međutim, pošto je prethodnih godina dokazano da je putnički potencijal za vazdušni saobraćaj iz Niša dovoljno veliki i značajan za angažovanje više kompanija, uvereni smo da će se broj letova i destinacija i dalje povećavati. U tom cilju naši kontakti su neprekidni sa kompanijama koje sada lete, ali i sa onim koje bi mogle biti zainteresovane za otvaranje svojih linija iz Niša tokom 2019. godine - dodaju.

Podsetimo, otkako je Aerodrom "Konstantin Veliki" poklonjen državi na upravljanje nisu uvedeni novi letovi, a kompanija Wizz air je ukinula let za Malme. I dok je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je to zbog malog broja putnika, bivši direktor i putnici smatraju da je to zbog novog vlasnika niške vazdušne luke.

Avioni sada odnedavno iz Niša lete i do Beča, ali to je, prema ranijim informacijama, ugovorilo staro rukovodstvo niškog aerodroma, dok je on bio u vlasništvu Grada.

*Tekst je naknadno dopunjen kada su iz Aerodroma "Konstantin Veliki" odgovorili na novinarska pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • avijon_bez_krilq

    20:02 // 22. 11. 2018.

    ugasite aerodrom

  • BATA

    09:06 // 22. 11. 2018.

    Ovo ne saopstavanje kompanija o razlozima ukudanja,sigurno nije broj putnika,pruza veliku sansu ovim nasim koji nisu za razvoj,lokal patriote iz CG,da manipulisu cinjenicom da je to stvar kompanije.
    A da li je moguce da neko ukida linije i pored studije da je nas aerodrom,niski,aerodrom sa velikom perspektivom za napredovanje?
    Ulaganje koje je obecano polako daje rezultate-unistiti pre francuza.

  • BATA

    08:58 // 22. 11. 2018.

    Sve price su nebulozne,pazi bogati zbog goriva.Cinjenica je da je do letos bilo razgovora samo o povecanju broja linija,bivsi direktor,a od letos imamo najavu smanjenja linija sto polako vodi ka propasti.Ovi srbomrsci na vlasti zele da uniste,nedaju da se ista razvija van Bg.To nesto govori,govori sta nas ceka i kako cemo ziveti.Ostace nam gola pista gde bi srbomrscima trebalo napraviti biste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: