Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 15. 11. 2016.

| Ekonomija

Ukinute povlastice vranjskim funkcionerima

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
VRANJE; FOTO: i.m.
Funkcioneri će račune plaćati iz svog džepa; Vranje; foto: I.M.

Pored stroge kontrole korišćenja službenih vozila, vranjski većnici i pomoćnici gradonačelnika ubuduće će sami plaćati račune za mobilne telefone, kafu i sokove u opštinskom restoranu, a mere štednje odnose se i na ostala preduzeća koja su budžetski korisnici.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća odlučeno je da se ukinu limiti za mobilne telefone jer su ranije rukovodioci grada imali određene sume novca za telefonske račune koje je plaćao Grad, dok će sada sve to morati da plaćaju iz svog džepa.

Prema rečima većnika Ivana Stankovića, u ranijem periodu izdvajanja na mesečnom nivou za telefone iznosila su oko 700.000 dinara, a smanjenjem i ukidanjem limita očekuju se znatne uštede.

Prema njegovim rečima, štedeće se i u opštinskom bifeu gde su uvedena nova pravila jer su i u tom delu rukovodioci imali određene limite za kafe i sokove, a sada će sve to morati da plaćaju iz svog džepa.

Ukinuli smo praksu da svi funkcioneri i  rukovodioci organizacionih jedinica imaju pravo na besplatno korišćenje ugostiteljskih usluga do određenog iznosa i to je takođe jedna od mera ušteda. Postoje jedino izuzeci kada dolaze delegacije iz drugih gradova ili inostranstva kod najviših gradskih funkcionera - rekao je Stanković.

Kako Južne vesti saznaju, planira se štednja i na repromaterijalu, ali i na korišćenju službenih vozila gde će se uvesti stroga kontrola.


SPS: Identične mere i ranije bile na snazi

Branimir Stojančić iz opozicionog SPS-a smatra da je reč o “kozmetičkim promenama koje će imati samo kontraefekat“

Postoje mnoge stavke u budžetu gde može da se uštede ogromne količine novca. Ovo je ušteda od nekih 10 miliona godišnje. Svi koji se razumeju u ljudske resurse i psihologiju ponašanja, znaju da će dodatno destimulisati zaposlene – smatra Stojančić.

On podseća da su gotovo identični pravilnici bili i ranije na snazi.

Prava mera štednje je novo zapošljavanje i stvaranje uslova da se što veći broj mladih školovanih zaposli, ima za to prostora, to pokreće investicioni ciklus i puni budžet putem naplate poreza na plate – kaže Stojančić.

Njega, kako kaže, zabrinjava najava smanjenja izdataka za kulturu, socijalu, sport, socio-humanitarne organizacije.

Sve ovo će se odraziti na još veće smanjenje budžetskih prihoda. Sve što se sada uštedi ovim kozmetičkim promenama, potrošiće se u jednom potezu sledeće godine kada krenu izbori, u jednom danu - smatra Stojančić.

Inače, kako je objašnjeno, najavljene mere štednje ne odnose se samo na Gradsku upravu , već in a ostala javna preduzeća i ustanove koji su budžetski korisnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: