Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 6. 8. 2018.

| Ekonomija

Umesto Ulice Ivana Milutinovića, grade se crkve i projekat za stadion “Čair”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
ivana milutonovica
Radovi čekaju neko drugo vreme (ilustracija); foto: Grad Niš

Ni ove godine završetak izgradnje saobraćajnice u Ulici Ivana Milutinovića neće doći na red, jer je, kako kaže sekretar Sekretarijata za investicije Niša Vanča Dimitrov, odlučeno da te pare budu preraspoređene za nedovršene crkve, plan za natkrivanje stadiona “Čair” i nedovršene IPA projekte.

Nakon dugogodišnjih problema sa nesređenom Ulicom Ivana Milutonovića u Stočnom trgu, za rešenje moraće da čeka bar još godinu dana.

vanče dimitrov Dimitrov: Ukupno 59 miliona dinara se preraspoređuje za druge projekte; foto: S. M.Naime, nakon što su prošle godine pare za sređivanje ove ulice takođe preusmerene za izgradju industrijskih zona u Nišu, ovog puta, objašnjava Dimitrov, pare će biti preusmerene za izgradnju nedovršenih verskih objekata, nedovršene IPA projekte, ali i projektnu dokumentaciju za natkrivanje stadiona "Čair".

U Ivana Milutinovića je bila planirana izgradnja saobraćajnice, ali s obzirom na to da se radi o lokaciji koju već duži period ustupamo, odnosno tražimo nekog novog investitora, pa je procenjeno da ovog momenta nije baš neophodno da nastavimo izgradnju te saobraćajnice, a da je potrebnije da rasporedimo te pare na ove druge lokacije - rekao je Dimitrov.

Sekretar Dimitrov kaže da se na taj način pravi ravonoteža između onoga što je realno potrebno u 2018. godini.

Inače, ova ulica, dodaje Dimitrov, nije jedini projekat za 2018. godinu, koji će biti "pomeren" za narednu, a pare iskrorišćene za nešto drugo. Naime, kaže, tu je deo para od izgradnje socijalnih stanova u naselju Branko Bjegović, ambulante u Brzom Brodu, ali i deo para koji je ostao nakon gradnje na lokaciji Lozni kalem kod Cumtobela, ukupno 59 miliona dinara.

Podsetimo, Ulica Ivana Milutinovića, koja je u veoma lošem stanju, godinama se ne obnavlja. Još pre dve godine se grad Niš zadužio kreditom kod Komercijalne banke za tačno određene kapitalne investicije, ali je već nekoliko puta je menjana namena ovog novca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miško Budista

    10:44 // 8. 8. 2018.

    Ja sam budista po verskom ubeđenju, a takođe sam i poreski obveznik ove države. Kada ću ja da dobijem verski objekat za svoje potrebe o trošku grada???

  • zoza niš

    08:42 // 7. 8. 2018.

    u čairu fali jedna cekva takođe na bubnju kod stadiona jedna na trošarini i ostalim delovima grada
    a ulice pa i ne moraju da budu asvaltirane dovoljna je i turska kaldrma sa odvodnim jendekom po sredini da se vratimo malo nazad (150ak godina) kad je niš bio pod turcima
    još desetak godina sa ovakvim održavanjem ulica i bićemo kasaba koju će u širokom luku turisti izbegavati

  • Borko

    08:22 // 7. 8. 2018.

    Da li vi drage Nišlije znate šta se dogodilo u Nišu, tačnije u Duvaništu 12. maja 1999. godine na dan Slave Sv. Vasilija Ostroškog? Duvanište je bilo zasuto ogromnim brojem kasetnih bombi od strane NATO-a u vreme kada su parkovi i dečja igrališta bila prepuna dece, radnici su se upravo tada vraćali sa posla i niko nije nastradao. Trba li Nišlije da budu zahvalne Sv. Vasiliju Ostroškom za to čudo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: