Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 28. 6. 2017.

| Ekonomija

Umesto zatvaranja, iz "Imleka" najavili proširenje pogona Niške mlekare

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Mlečni proizvodi Vedro
Čekaju dozvole za izgradnju novih objekata Niške mlekare; Foto: Imlek

Uprkos informacijama da je iz Niške mlekare nedavno otpuštena većina radnika i što se u javnosti spekulisalo o njenom zatvaranju, vlasnik te fabrike "Imlek" saopštava da planira dodatnu investiciju od miliona evra. Nišlije i ostatak Srbije će, kako navode, i ubuduće moći da kupuju mlečne proizvode Vedro.

Iako se dosada nisu javno oglasili o navodnom otpuštanju radnika iz niškog pogona i mogućeg zatvaranja fabrike, ovim su potvrdili da će "Niška mlekara" nastaviti sa radom. Iz kompanije kažu da je do sada pola miliona evra uloženo u rekonstrukciju pogona i nove punilice za dugotrajno mleko.

Kapacitet punilica je 6.000 litara na sat. Time će se proizvodni proces obavljati bezbednije i značajno brže, a samim tim će biti obezbeđen vrhunski kvalitet mlečnih proizvoda – navode iz Imleka.


Još milion evra za proširenje proizvodnje

Kako su saopštili iz "Imleka", po dobijanju potrebnih dozvola očekuju početak izgradnje novih objekata. U proširenje kapaciteta će, kažu, uložiti još milion evra.

Planirane su i nove investicije u energetiku i usavršavanje celokupne infrastrukture najveće mlekare na jugu Srbije što će doprineti širenju poslovanja i učvršćivanju liderske pozicije – naveli su iz kompanije.

Podsetimo, Niška mlekara pripojena je "Imleku" septembra 2016. godine. Pre toga je niška fabrika bila u vlasništvu beogradskih firmi "Kruna komerc" i "Profiko", koje su marta 2007. godine otkupile 70% akcija na berzi.

Pošto je "Imlek" kupio nišku fabriku, pripajanje je ispitivala republička Komisija za zaštitu konkurencije zbog moguće monopolizacije tržišta mleka.   

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Није, него.

    22:31 // 28. 6. 2017.

    Зар им је толико времена требало да се досете и одједном открију велику тајну о будућој проширењу производње?! Не липши магарче до зелене траве. Какав менаџмент?Пуниће у амбалажи некадашње Нишке млекаре, "београдско" млеко и уваљиваће нам га под називом некадашње Нишке млекаре.Међутим, овај народ мора све да вам поверује. Тако је и у Житопеку отпуштено више од 200 радника и "повећана" је производњ

  • Aperkat

    18:37 // 28. 6. 2017.

    Normalno,nema odgovora sto je otpustio strucne ljude,a planira prosirenje i ulaganje!
    Bice,bice,kad dodju Nemci u kratke gace!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: