Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 28. 10. 2022.

| Ekonomija

Uređuje se staza ka leskovačkom brdu Hisar, vrednost investicije 18,7 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Hisar Le
Put će biti asfaltiran, dok će pešačka staza biti uređena kockom; foto: M. M.

784 metara puta koji vodi do vrha leskovčakog brda Hisara biće asfaltiran, dok će na pešačkoj stazi pored puta biti postavljena kocka, a za te radove iz budžeta Grada, prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće utrošeno 18,7 miliona dinara.

Pored staze biće postavljene klupe, zaštitni stubići i kante za smeće, a kocka koja se koristi za uređenje pešačkih staza skinuta je sa kolovoza iz ulice Devet Jugovića.

Iako je prvobitni plan da i na kolovozu bude postavljena kocka, direkor JP Urbanizam i direkcija Novica Nikolić ističe da su se ipak odlučičili za asfalt, zbog same konfiguracije terena.

Trotoarska širina će biti od kocki i to je širina od 60 do 120 centimetara u zavisnosti od terena. Kolovoz širine 3,20 metara biće asfaltiran, dok će do kosina biti ugrađene betonske kanalete, koje će služiti za odvođenje atmosferskih voda. To je i ranije bio problem, sve što bi uradili ona bi odnela posle velikih kiša, pa smo se opredleili za ugradnju asfalta - rekao je Nikolić.

Hisar Le Cvetanović predložio da kocka koja se nalazi u vlasništvu Grada bude podlejena mesnim zajednicama; foto: M. M.Gradonačelnik Cvetanović istakao je da je vrednost radova za uređenje staza ka vrhu Hisara 18,7 miliona dinara, ali i da Leskovac sada u vlasništvu ima oko 4.000 kubika kocke, koja će najverovatnije biti podeljena mesnim zajednicama.

Ulica Devet Jugovića je poslednja ulica sa kockom u gradu i ona se upravo postavlja ovde na stazi na Hisaru. Imamo sada već veliku količinu kocke, pa ću zamoliti direktora Direkcije da na nekoj od narednih sednica Gradskog veća da predlog da se ta kocka eventualno podeli mesnim zajednicama, koje će je iskoristi kako bi je postavili na nekim ulicama i stazama koje su za njih bitne - rekao je Cvetanović.

U podnožju Hisara preko puta parka Devet Jugovića počela je izgradnja javnog toaleta, pa će građani koji taj deo grada najčešće koriste za šetnju, po rečima Cvetanovića, imati i adekvatne sanitarne uslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ortak Velja

    15:49 // 28. 10. 2022.

    Moze i jedan biohazardni kontejner na vrhu da se odlazu iskorisceni prezervativi i propratni lubeifikujuci materijali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: