Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 1. 11. 2018.

| Ekonomija

Usavršavanje kroz programe studentskih organizacija pruža veće šanse za posao

Autor:A. S. Izvor:Južne vesti
best niš
Nedelju treninga i radionica “Best week” organizuju poslednjih nekoliko godina; foto: BEST Niš

Članstvo u studentskim organizacijama akademcima može omogućiti da steknu veštine i neformalno znanje iz različitih oblasti, a pružiti i priliku da nađu praksu, posao ili pokrenu svoj biznis. Jedna od ovakvih organizacija je i BEST, koja večeras u 18 sati u Centru za razvoj preduzentništva na Elektronskom fakultetu u Nišu predstavlja svoj rad.

Niški studenti imaće priliku da razgovaraju sa predstavnicima ove studentske organizacije koja je otvorila jesenji prijem novih članova.

best-foto-a-stojanovic O organizaciji zainteresovani studenti mogu čuti iz prve ruke; foto: A. S.Članstvo u BEST-u, kažu u ovoj organizaciji, mladima pruža šansu za razvoj i napredak učešćem u različitim programima i aktivnostima, ali i organizaciji Sajma poslova i stručnih praksi „Job fair“, koji već više od decenije mladima omogućava da nađu nađu praksu ili posao .

Kroz kurseve, radionice i treninge koje organizujemo mladi mogu da unaprede sebe i učestvuju u radu organizacije koji će ojačati timski rad i omogućiti im da steknu neformalno obrazovanje koje im fali - kaže predsednik BEST-a Nikola Stanisavljević.

Ovakvi programi, navode organizatori, pomažu mladima da steknu veštine, ali i poznanstva koje će im pomoći da naprave iskorak da daljem profesionalnom usavršavanju i potencijalnom pokretanju sopstvenog biznisa.


"Job fair" - šansa za zaposlenje i usavršavanje

ebec-foto-bestniš Organizuju i inženjersko takmičenje; foto: BEST NišMarta naredne godine na Elektronskom fakultetu u Nišu biće održan 11. Sajam poslova i sturčnih praksi “Job fair” na kome studenti, diplomci i postdiplomci mogu predati svoje biografije predstavnicima različitih kompanija.

Svi mladi koji budu došli na Elektronski fakultet tih dana, mogu direktno da stupe u kontakt sa kompanijama koje učestvuju na Sajmu i tako dobiju priliku za zaposlenje ili usavršavanje.

Lokalni ogranak Udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Niš već 10 godina organizuje ovaj Sajam, a za sada su, navode organizatori, najtraženiji poslovi iz oblasti IT-a, PR-a i ljudskih resursa.

Osim Sajma, BEST već duži niz godina organizuju razmene studenata, međunarodne akademske kurseve, internacionalno inženjersko takmičenje EBEC, nedelju treninga i radionica “Best week”, ali i mnoge aktivnosti koje pomažu mladima da se usavršavaju, napreduju, nađu posao ili pokrenu sopstveni.

Veliki “odliv mozgova” iz Srbije, odnosno odlazak velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, predstavlja jedan od najvećih problema u Srbiji.

Južne vesti će se u narednom periodu baviti temama koje otvaraju nove šanse za zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se sprečio njihov odlazak iz zemlje. Start ap programi, programi podrške finansirani od strane EU, samo su neke od mogućnosti kako bi se mladi zadržali u Srbiji i kako bi im se pružili kvalitetni uslovi rada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO prvi

    19:44 // 1. 11. 2018.

    Da l' će neko od predhodnih članova "BEST"-a , ko je uspeo i ostvario uspeh u biznisu, da im ispriča svoja iskustva sa Niškog podneblja tj. Niske berze rada ili su svi već otišli u "beli svet" ?
    Što ne navedoste te "predstavnike različitih kompanija" , kojima treba predati CV ili ... obrnuto !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: