Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 10. 8. 2012.

| Ekonomija

Uskoro letovi Niš-Trst

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
avion trst, nis
Foto: aviokarta.net

Od aprila 2013. godine avioni iz Niša leteće jednom nedeljno za Trst, saopšteno je iz uprave italijanskog aerodroma "Aeroporto Friuli Venezia Guilia".

Avioni kompanije "Mistral Air" leteće na ovoj realciji, a karte za novu liniju trebalo bi da budu u prodaji preko italijanske turističke agencije "Balkan Express".

Ova kompanija, koja se primarno bavi teretnim i poštanskim saobraćajem, u vlasništvu je italijanskih pošta (Posta Italiana), a za potrebe turističkih agencija često obavlja i putnički čarter saobraćaj. 

Vest je za portal Aviokarta.net potvrdio i direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović.

- U pitanju je projekat Evropske unije, čiji smo mi aktivi učesnici od početka. Linija Niš-Trst se u istraživanjima tržišta pokazala kao potencijalno uspešna. Još nemamo sve detalje u vezi sa najavljenim letom. Planirano je i pokretanje zajedničkog sajta preko koga bi se obavljala prodaja karata - izjavio je Bugarinović.

On je naglasio da ovu liniju neće subvencionisati Grad Niš, već da će to uraditi Evropska Unija.

Nova linija će biti deo međunarodnog projekta "Air.Net" koji ima za cilj povezivanje regionalnih aerodroma.

"Mistral Air" raspolaže jednim kargo avionom (42-300), četiri kargo i putnička Boinga 737-300 (148 putničkih mesta) i tri putnička 737-400 (168 putničkih mesta), navodi se na sajtu Aviokarta.net.

Podsetimo, i ranijih godina je bilo letova iz Niša ka Italiji. Do oktobra 2010. godine avioni italijanskog Vind džeta leteli su na realciji Niš - Forli (Bolonja). Ovi letovi bili su delimično finansirani novcem iz niškog gradskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • strikla strikla

    22:16 // 17. 8. 2012.

    Sledeci korak je gradnja kosmodroma u Nisu.

  • Aleksandar

    00:41 // 13. 8. 2012.

    Savrsena destinaija za dalju konekciju :)

  • Misha

    12:52 // 12. 8. 2012.

    Trst je sad lepo sređem turistički grad pun Slovenaca, Austrijanaca i Nemaca. Darvilov trg noću osvetljen kao sletna staza za leteće tanjire. Nema više jeftinog tekstila, tek poneka radnja, sve ostalo firmirana roba, skuplja ili ko i kod nas, ima cipela po dobrim cenama, pogotovo ženske ako se naleti na rasprodaje kad je prelaz sezona. Nekadašnja riblja pijaca je sada veliki akvarijum sa morskom florom i faunom, tvrdjava je renovirana, super pogled na grad. Obala i riva sve u cveću između onih duplih traka koje su nekada vrvele od jugovića sa torbama i kesama. Đovani gde je bila jeftina kafa, prašak i sl. zatvorio odavno jer nije bilo kupaca iz Juge, Ponte Rosso pijac isto. Grade se novi dokovi u sred mora, pored obale za veće brodove i tankere. I Tršćani idu u šoping na periferiju, u ogroman outlet centar u Palmanovi. Manji domaćinski restorani u sporednim ulicma imaju super morsku hranu po dobrim cenama i domaću malvaziju bolju od bilo kog našeg buteljiranog... Srećan put

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: