Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 16. 12. 2021.

| Ekonomija

Usvojen budžet Niša za 2022. godinu - investicioni za vlast, socijalno-izborni za opoziciju

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
skupstina
Usvojen budžet; foto: T. T.

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su budžet za 2022. godinu, koji je projektovan na oko 11,8 milijardi dinara. Za vladajuću većinu on je investicioni, dok predstavnici opozicije kažu da je socijalno-izborni.

Oko 6 sati je trajala rasprava u Skupštini oko budžeta za 2022. godinu, najviše pažnje je povećeno sportu. Tako je trener Odbojkaškog kluba Niš i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Dragan Svetozarević rekao da neće podržati predlog budžeta Niša za 2022. godinu zbog slabog ulaganja u sport.

Budžet je na kraju usvojen sa 42 glasa "za", dok je jedan bio uzdržan. Predsednik Skupštine Boban Džunić je istakao da je budžet investicioni.

Odluka o budžetu za 2022. godinu je takva da slobodno mogu da kažem da je budžet investicioni. Ovaj budžet je negde oko 11,8 milijardi što je na nivou prošlogodišnjeg budžeta, ali kažem vam da je investicioni zbog velikog broja infrastrukturih radova koje smo zajedno utvrdili sa zahtevima građana - rekao je Džunić.

Sa tim se ne slaže odbornik Dragoslav Ćirković iz koalicije "Niš, moj grad" koji smatra da je budžet pamflet za predstojeće izbore.

Ovaj budžet je potpuno isti kao i budžet i iz prethodne godine, ovaj budžet je najmanje investiconi, već je socijalno-izborni. Ovo je jedan pamflet za buduće izbore i sama činjenica da penzioneri ponovo dobijaju 100 miliona dinara na ime onoga što se zove život, a to je formula koju radi Srpska napredna stranka, pa onda krene sa socijalnim davanjima pogotovo pred glasanje - kaže Ćirković.

Akva-park je predstavljen kao najveći projekat za 2022. godinu, a Ćirković ističe da postoje mnogo važnije stvari kao što je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Podsetimo, na javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu Nišlije su upravo kritikovale izgradnju akva-parka, a prioriteti su im bili kanalizacija i uređenje grada.

Za razliku od budžeta za 2021. godinu, sada je napravljen presedan jer je uopšte i bilo javne rasprave. Građani su mogli da šalju predloge na mejl Uprave za finansije, ali im je bilo dato samo par dana da podnesu primedbe i sugestije na Nacrt odluke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • igor

    01:22 // 17. 12. 2021.

    Cel bude za kruzni tok?
    Nemam ja nista protiv toka,al to su najveci infranstrukturni projekti.

  • Nislija

    20:39 // 16. 12. 2021.

    Sta bi sa uklanjanjem radioaktivnih gomobrana sa krovova zgrada na bulevaru i iz pojedinih fabrika na samo par kilometara od centra grada?

    • Torpedo

      08:03 // 18. 12. 2021.

      To je bila donacija, valjda, norveske vlade ! Potroseno,odavno, za kampanje, konvencije ,lazna otvaranja...

  • Lokmasi

    18:29 // 16. 12. 2021.

    Politicka banda koliko god da ubere od naroda bice malo, to naucilo da zdere od nerada i od drpanja nasih para. Za njih ce da bude u to nemoj da se sumnja.

    • B.Petrović, dipl.ing.1979.

      21:57 // 16. 12. 2021.

      DOK ima budala, biće i drpanje opstinara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: