Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 22. 11. 2019.

| Ekonomija

Usvojen budžet Pirota - za vlast namenski, za opoziciju predizborni

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Odbornici jednoglasno doneli odluku
Budžet usvojen glasovima vladajuće koalicije; foto: Lj. F.

Glasovima 44 odbornika vladajuće većine Skupština grada Pirota usvojila je budžet za narednu godinu koji će iznosti 1,7 milijardi dinara. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da budžet obezbeđuje nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave, dok opozicija smatra da je on u funkciji lokalnih izbora i nije glasala za usvajanje.

Kao najvažnija tačka današnje sednice Skupštine grada Pirota izdvojio se usvajanje budžeta za 2020. godinu, a vlast i opozicija imali su različito viđenje kako da se novac svih građana iskoristi.

Gradonačelnik Vladan Vasić zahvalio se odbornicima koji su glasali za njegovo usvajanje i dodao da je novac obezbeđen za budžetske korisnike, ali i za investicije.

Vodili smo računa da budžet bude namenski, vidimo da se budžet za ovu godinu dobro realizuje. Sve svoje obaveze plaćamo redovno, a očekujemo da ćemo preneti oko 200 miliona nenamenskih sredstava. U februaru ćemo imati rebalans gde ćemo izdvojiti dodatnog novca za investicije i puteve, kao i za početak gradnje otvorenog bazena. To je najveći projekat u narednoj godini - rekao je Vasić.

Upravo je oko projekta otvorenog bazena bila i najžustrija rasprava, a odbornici odborničke grupe "Najbolje za Pirot" nisu glasali za usvajanje budžeta.

Odbornik Žarko Todorović izneo je primedbe na prioritete lokalne samouprave. Opozicija nije glasala za kupovinu akcija Opozicija nije glasala za usvajanje budžeta; foto: Lj. F.

Mi nismo protiv velikih kapitalnih projekata, ali smatramo da treba da se grade prema potrebama građana. Najpre je moralo da se izgrade zgrada Hitne pomoći i Starački dom, a tek onda otvoreni bazen. Mi nismo protiv njegove izgradnje, samo je pitanje načina kako to treba izvesti - rekao je Todorović.

On je dodao da je budžet za narednu godinu stavljen je u funkciju lokalnih izbora i da će velika količina novca koja se prenese biće iskorišćena za promociju lokalne vlasti, kako je rekao, kao i do sad.

Da je budžet razvojni smatra Ljubomir Stojanović iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić najbolje za Srbiju“ koji su glasali za njegovo usvajanje, a koji nije propustio da u svom izlaganju pohvali i predsednika Vučića.

Država na čelu sa predsednikom Vučićem i Vlada Srbije maksimalno podržava razvoj juga Srbije što se pokazalo i otvaranjem auto-puta. On će omogućiti dalje investicijie i ulaganje u Staru planinu. Zbog toga smo ga podržali - rekao je Stojanović.

Na današnjoj sednici usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu i Lokalni akcioni plan za decu Pirota i donet je Plan detaljne regulacije “Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: