Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 17. 12. 2019.

| Ekonomija

Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

Autor:LJ. M.Izvor:Južne vesti
sednica
Sednica grada Prokuplja; Foto: LJ. M.

Iako će realizacija ovogodišnjeg budžeta biti oko 80 % ili 1,35 milijardi, prokupačka gradska vlast je na današnjoj sednici usvojila budžet težak oko 1,75 milijardi i pored činjenice da su planirani prihodi blizu 1,5 milijardi dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda, iz vlasti obećavaju da će obezbediti od neutrošenog novca iz prethodnog perioda.

Izgradnja industrijske zone za koju će Grad izdvojiti u godini pred nama oko 55 miliona dinara, 245 miliona za infrastrukturne radove, ulaganje u školstvo i obrazovanje, socijalna davanja, samo su neke od stavki za koje nadležni u Gradskoj upravi Prokuplja tvrde da će se potrošiti najviše novca iz budžeta u 2020. godini.

Današnjoj sednici je prisustvovao samo jedan odbornik opozicije Bojan Kocić i to u dogovoru sa svojim opozicionim kolegama koji od sredine februara ne dolaze na skupštinska zasedanja, sa namerom da ukaže na nepravilnosti u radu gradske vlasti i formiranje odbora za lečenje male Nikoline Josić iz Prokuplja.

Budžet koji oni usvajaju je potpuno nerealan, a veći deo novca, kada se uzme ovogodišnja stvarna realizacija, otići će na plate i rashode zaposlenih. I dalje se veliki novac izdvaja za subvencije Javnom preduzeću “Hammeum” i Direkciji za urbanizam, kao i ustanovama u gradu – kaže odbornik sa liste DSS Bojan Kocić.

On smatra da je budžet loše isplaniran, a sa tom konstatacijom se slaže i Slaviša Momčilović iz odborničke grupe Demokratske stranke koji, i pored činjenice da ne prisustvuje radu lokalnog parlamenta, prati sva dešavanja i odluke koje se donose u Skupštini.

Primećujem da su povećali davanja za socijalu, a to nije ništa drugo nego priprema za kupovinu izbora, s obzirom na to da je 2020. izborna godina – tvrdi Momčilović.

Time, kaže on, prokupačka vlast nastavlja politiku ličnih i interesa Srpske napredne stranke na prvom mestu, a nešto malo novca što preostane u gradskoj kasi predstavlja se kao veliki izdatak koji ide u korist svih građana.

I dok opozicija tvrdi da je usvojeni budžet loš i među najgorima do sada, gradska vlast ističe da je nikad bolji i da je u skladu sa realnim prihodima i rashodima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    12:17 // 18. 12. 2019.

    Prokuplje je pretvoreno u ruiniranu kasabu. Uvek smo bili kasaba, ali sada smo ruinirana kasaba. Izvrsenje ovogodisnjeg budzeta nece biti ni 65%. 200 ljudi je visak na opstinskom budzetu. Ni jedna asfaltirana ulica ni ove ni prosle godine. Potpuna propast dok oni pricaju bajke kako nikada nije bilo bolje.

  • Zlatni

    08:25 // 18. 12. 2019.

    Nikad gore za narod i građane, a zlatno doba samo za članove SNS sekte koji sede u prvom redu. Mada kad malo bolje pogledam, bar 70% ih je preleteli iz DS, na čelu sa gradonačelnikom Simonovićem i ostalom lakrdijom od ljudi. Napredno Dno Dna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: