Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 14. 5. 2015.

| Ekonomija

Usvojen još jedan rebalans niškog budžeta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina1234.jpg
Radović bio jedan od najglasnijih kritičara budžeta; Foto: Arhiva JV

Od početka godine odbornici niške Skupštine već treći put su diskutovali o izmenama u budžetu Grada. Dok gradski funkcioneri ističu da je reč o “kozmetičkim promenama”, opozicija tvrdi da je reč o zaduživanju i “popunjavanju rupa”.

Miodrag Radović, odbornik Demokratske stranke, rekao je za govornicom da se ovim rebalansom potvrdilo ono što su on i njegove kolege govorile i na prethodnim sednicama - budžet je loše planiran.

Govorili smo da su pozicije socijale, obrazovanja i kulture vrlo ranjive. Sada vidimo da se baš na tim pozicijama, ovim rebalansom popunjavaju rupe. Veliko je uvećanje i budžetskih rezervi, što pokazuje da je određena suma novca ostala i neraspoređena - rekao je Radović.

simonovic Simonović opet pitao zašto se refinansiraju najjeftiniji krediti?; Foto: BlicNjegov donedavni stranački kolega, a sada odbornik SDS Miloš Simonović, još jednom je postavio pitanje odluke koji krediti će biti refinansirani.

Zašto se ugovaraju krediti za refinansiranje za najjeftinije kredite, a i dalje ćemo plaćati najskuplji kredit kod AIK Banke? - pitao je Simonović sa govornice.

Dragoslav Ćirković, takođe odbornik SDS, pozdravio je odluku da se postojeći krediti refinansiraju, ali je naglasio da velikih investicija u Nišu nema od 2012. godine.

 U budžetu koji je dostavljen odbornicima predviđeno je 80 miliona dinara manje prihoda od plata i zarada. To je pokazatelj koliko je ova vlast novih radnih mesta otvorila i koliko je Nišlija zaposlila - kaže Ćirković.

O budžetu i zaduživanju odbornici niške Skupštine su razgovarali i na prošloj sednici kada je odlučeno da Grad može da se zaduži kod Evropske banke za razvoj.


perisic Perišić rekao da će se graditi dogodine; Foto: Arhiva JVGradonačelnik: “Kozmetičke promene” u budžetu

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, budžet će fiktivno biti uvećan, ali će vraćanjem starih kredita i povoljnom kamatnom stopom zapravo biti umanjen.

Sem “kozmetičkih promena” prebacivanja novca sa jedne pozicije na drugu, ozbiljnijih promena u budžetu nije bilo. Prebacili smo novac za kulturu, za sport, jer ga, nije mi teško da priznam, nije bilo dovoljno. Prebacili smo 8 miliona za izgradnju lifta u zgradi Skupštine Grada, ali i 18 miliona za plaćanje dugova prouzrokovanih sporom koji je Grad izgubio, a koji je nastao 2002. godine zbog nekvalitetno izvedenih radova gradskog preduzeća - rekao je Perišić.

Prvi čovek Niša je naglasio da će ove godine novac biti usmeren za regulisanje finansija, a da bi naredne godine trebalo i da se gradi.

Insfrastrukturni projekti neće se raditi u ovoj godini. Cilj nam je da se urade projekti koji će promeniti život građana i oni će se raditi iduće godine. Ko god da upravlja gradom naredne godine uvideće benefit sada dobro povučenih poteza - rekao je Perišić.

Da je predloženi rebalans dobar, kako je rekao predsednik niške Skupštine Mile Ilić, potvrdila je i činjenica da odbornici nisu podneli nijedan amandman na poslat predlog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TIKOMIR IZ MEZGRAJU

    15:49 // 17. 5. 2015.

    Disbalans debalansa objasnio je naš Perišauić.

  • shaft

    18:34 // 15. 5. 2015.

    Dragi sugradjani ,"narod "je na izborima rekao svoje!Trazili ste-gledajte!

  • Двери Ниш

    10:19 // 15. 5. 2015.

    Ребаланс на ребаланс...апсолутни дисбаланс.Све сами балансери.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: