Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 15. 10. 2014.

| Ekonomija

Usvojen rebalans niškog budžeta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sednica-skupstine.jpg
Radović imao kritike na predloženi rebalans, arhivska fotografija

Takozvano tehničko uvećanje prihoda od oko 400 miliona dinara usvojila je većina odbornika Skupštine Grada, iako je bilo oštrih kritika i primedbi opozicije.

Žučna rasprava trajala je nekoliko sati, a za govornicom su se smenjivali odbornici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, SPS-a i Srpske napredne stranke.

Odbornik Demokratske stranke Miodrag Radović kaže da rebalans nikako ne može biti tehnički.

Sa jedne strane se najavljuju prihodi, a sa druge strane se ukazuje na loše punjenje budžeta. To stvara zabunu i kod odbornika i kod građana Niša šta je u stvari rebalans - rekao je Radović.

Odluke vladajuće većine za govornicom je “branio” zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. On je naglasio da je nerealno da se sva krivica lošeg finansijskog stanja gradske kase svali na aktuelni vlast.

Ne mogu da prihvatim jednu stvar, da biste bili opozicija reći ćete nešto bez obzira što to nije apsolutno utemeljeno - rekao je Slavković.

Kako je ranije pojašnjeno na sednici Gradskog veća, “tehničko” uvećanje prihoda niškog budžeta očekuje se od naplate poreza i taksi za legalizaciju objekata.

Deo rebalansa je i smanjenje planirane kreditne zaduženosti, što znači da zapadna tribina niškog stadiona neće biti rekonstruisana ni ove godine, a 20 miliona dinara preusmereno je za niški Aerodrom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    18:50 // 15. 10. 2014.

    Ukoliko se sednice Skupštine Srbije i sednice Skupštine Grada održavaju u isto vreme kako li će Bata Vasiljević u isto vreme da bude i u Nišu i u Beogradu?

    • shaft

      08:47 // 16. 10. 2014.

      pantalejskom TRANSMISIJOM !

  • Goran Nis

    13:39 // 15. 10. 2014.

    Kakve bajke i zelje.Privreda ne radi a oni nisu zaposlili ni jednog coveka,sem u gradskim upravama.Za bolju buducnost SNS?Da li ce Nislije preko svojih ledja i to platiti?AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA.

  • Axe

    13:21 // 15. 10. 2014.

    Postavljanjem likova iz propale JZ za direktora aerdroma pokazali ste da vas apsolutno ni najmanje nije briga ni za aerodrom, ni za grad ni za region. Sramota. Uzas.
    Amen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: