Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 3. 7. 2018.

| Ekonomija

Usvojen završni račun za 2017. godinu - vlast zadovoljna, za opoziciju Niš nazaduje

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
skupština
Gradonačelnik najviše vremena troši; Foto: JV

Dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović, vodeći se visokim procentom relizacije prošlogodišnjeg budžeta, kaže da su gradske finansije konačno stabilizovane i najavljuje da će budžet biti razvojni u 2019, opozicija kritikuje nedostatak izgradnje i investicija, navodeći da grad nazaduje.

Sednica Skupštine grada počela je jutros nešto posle 8 ujutru, ima 54 tačke na dnevnom redu, a “zapela” je na 2. tački - završnom računu Grada za 2017. godinu, koji je usvojen posle višesatne rasprave. Gradonačelnik Bulatović koji ubedljivo najviše vremena troši za skupštinskom govornicom, navodi da budžet nikad nije bio u boljem stanju i da je konačno stabilizovan.

Pomeramo se jako stabilnim koracima napred, stabilizujemo javne finansije, vraćamo dugove iz ranijih perioda, imamo likvidan budžet, ne podižemo kredite i imamo najveće prihode ostvarene u budžetu do sada - kaže Bulatović.

Gradonačelnik kaže da je trebalo istrpeti kritike svih ovih godina i obećao da će budžet za sledeću godinu imati najveća finansijska izdvajanja ikada za izgradnju i da će se građani radovati.

Gradonačelnikovu najavu razvojnog budžeta za 2019, opozicija je “dočekala na nož” rečima da je sledeća godina predizborna, dovodeći najavljenu izgradnju u vezu sa redovnim lokalnim izborima 2020.

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović oštro je kritikovao realizaciju budžeta i tvrdi da je u vreme vladavine SNS zaposleno samo novih 960 radnika.

Je l' ste vi svesni da je grad mrtav? 88% mladih hoće da se iseli. Nikada Program izgradnje nije bio manji. Oni su sve srozali. Surdulica i Lebane imaju veći Program izgradnje - kaže Jovanović.

Kako je objasnila sekretarka za finansije Danijela Spasović, ostvarenje prihoda prošlogodišnjeg budžeta bilo je 77%, a realizacija rashoda 75%. U odnosu na 2016, 110 miliona dinara veći su porezi na zarade, a kako kaže Spasović, veći su i prihodi od poreza na imovinu.

Šef odbroničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković naveo je da su porezi na zarade manji nego 2012, a lider Niške inicijative Srđan Nonić kritikovao je izvršenje niškog budžeta od 78%, navevši da je u Pirotu 99%.

Inače, na sednici gradskog parlamenta na dnevnom redu je i izbor direktora pojedinih gradskih ustanova, predlog programa lokalnog ekonomskog razvoja, kao i planovi i programi gradskih javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    23:47 // 3. 7. 2018.

    Beogradski konjusari,i Nislije ne zive u istom gradu.

  • Dragan

    21:53 // 3. 7. 2018.

    Dovoljno je da pocnmo temu o razrovanom gradu, punim rupa u koje ljudi sade cvece... Da ne pricam o omladini koja svako vece u nedostatku nekih kulturnih sadrzaja, sljoka alkohol na keju, da ne pricam o nekim horor objekatima u gradu koji stoje kao rugla, djubre na sve strane, isvrljani zidovi grafitima...policije nema nigde, dodju samo ako neko nastrada....Jednom recju jako uspesan grad

  • Borivoje

    21:17 // 3. 7. 2018.

    Mi iz Pasjaču bi voleli u Skupštinu da gledamo našega zeta Nenada Stankovića. On je najubav i najpametan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: