Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 21. 12. 2023.

| Ekonomija

Usvojeni budžeti niških gradskih opština, najviše novca za plate, ali i socijalu, natalitet i sport

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
medijana skupstina
U Medijani najveći budžet; foto: zvanični sajt GO Medijana

Pet niških gradskih opština usvojilo je budžete za 2024. godinu, a najviše para na raspolaganju imaće Gradska Opština Medijana - nešto više od 259 miliona, dok je najmanji budžet Opštine Niška Banja - oko 177 miliona. Sve one većinu tog novca utrošiće na plate zaposlenih, dok će ostatak biti namenjen za pomoć socijalno ugroženim stanovnicima, komunalno uređenje, pronatalitetnu politiku u Medijani, kao i sport u Crvenom Krstu i na Panteleju.

Najveće povećanje budžeta u odnosu na ovu godinu imaće Opština Pantelej - skoro 10 %. Ona će raspolagati sa nešto više od 198 miliona dinara. Kako najavljuju iz ove Opštine akcenat će biti na uglaganju biti u sport, mere zapošljavanja i uređenje međublokovskog prostora.

Sa nešto malo više novca u 2024. godine raspolagaće Opština Crveni Krst - 199 miliona i 100 hiljada dinara. Od toga će 93 miliona otići na lokalnu samoupravu i 67 na troškove skupštine. pantelej U Panteleju uvećanje od 10 % u odnosu na ovu godinu; foto: GO Pantelej

Prema rečima predsednik ove Opštine Miroslava Milutinovića, povećan je budžet za atarske puteve, za socijalnu politiku i za sport i omladinu.

U budžetu je planirano 7 miliona za sanaciju atarskih puteva, 7 miliona za socijalnu politiku i za sport i omladinu nešto više od 10 miliona - rekao je Milutinović.

U Opštini Medijana budžet za 2024. godinu nije mnogo uvećan, tek nešto više od 1% i iznosi nešto više od 259 miliona dinara. Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić rekao je da je budžet planiran u skladu sa očekivanim prihodima i rashodima, ali da će i u narednoj godini prioritet imati potrebe građana, pronatalitetna politika i komunalno uređenje.

Niška Banja je svoj budžet projektovala na 177 miliona dinara, od čega će nešto više od 88 miliona biti potrošeno na poziciji lokalne samouprave za plate zaposlenih i rad same opštine, a 51 milion za funkcionisanje skupštine.

Prioritet u ovoj Opštini biće razvoj turizma - na toj poziciji planira se 8,9 miliona dinara.

Podsetimo, u ponedeljak, dan nakon izbora, usvojen je i budžet Grada od 16,1 milijardu dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    12:56 // 22. 12. 2023.

    Gradske opštine u Nišu treba ukinuti što pre!
    Od njih narod koristi video nije.
    Služe za udomljavanje partijskih sluga i poslušnika čije plate narod plaća!

  • radnik SC.Cair

    22:06 // 21. 12. 2023.

    Jel ste i nas sagledali da ne jedemo sarmu u prosek vi meso a mi kupus?

  • Удр. "Развој ЛС" Палилула

    21:00 // 21. 12. 2023.

    Градске Општине су очигледно формиране због несврсисходног трошења пара. Тај промашај кошта Ниш целу милијарду и народ указује да их хитно треба укинути, јер представљају политички плен.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: