Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 19. 12. 2020.

| Ekonomija

Važan projekat komunalnog programa u Vranju za 2021. i ulica koja je već trebalo da bude asfaltirana

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava Vranje
Za realizaciju programa uređenja građevinskog zemljišta naredne godine isplanirano je 689,5 miliona, a u odnosu na ovu godinu iz budžeta se izdvaja 31% više. ; foto: M. D. /JV

Za komunalni program Grad Vranje će u narednoj godini izdvojiti 689,5 miliona dinara, odluka je Gradskog veća. Važni projekti za sledeću godinu su, između ostalog, dugo najavljivane rekonstrukcije pojedinih gradskih ulica, od kojih su neke, poput Ulice Bore Stankovića, trebalo da budu završene do kraja godine. Osim nje, u planu je i rekonstrukcija Ulice Partizanski put, Kosovske ulice i izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod gornje kasarne.

Prema rečima gradskog većnika Slavoljuba Stojmenovića za realizaciju programa uređenja građevinskog zemljišta naredne godine izddvojena je suma veća od ovogodišnje i to za 31%.

Radovi na pripremi zemljišta koji se odnose na dokumentaciju, istražne i prostorno-urbanističke radove iznose oko 77,5 miliona, zatim studije, analize, tehničke dokumentacije, katastri i objekti 17 miliona, troškovi realizacije investicija 3 miliona. Ono što je za nas najbitnije je uređenje građevinskog zemljišta koje se odnosi na uređenje ulica, 98,5 miliona što uključuje rekonstrukciju i izgradnju. Što se tiče javnog osvetljenja izdvaja se 91,3 miliona, a za raščišćavanje zemljišta gde se postupa po rešenjima građevinske inspekcije za uklanjanje nelegalnih objekata 600 miliona - rekao je Stojmenović.

Kao najvažnije stavke komunalnog programa, Stojmenović je izdvojio kapitalne objekte od strateškog značaja za razvoj grada u iznosu od 223 miliona i budžet za seoske mesne zajednice, što podrazumeva i uređenje sportskih objekata i rasvetu sa 80 miliona dinara.


Sledeća godina nova licitacija nadležnih za završetak Ulice Bore Stankovića

Ulica Bore Stankovića - Vranje U 2021. završetak mosta i završni sloj asfalta; foto: Grad Vranje Govoreći o važnim projektima za infrastrukturu, Stojmenović je rekao da će se i u 2021. godini raditi Ulica Bore Stankovića, koja je bila najavljena kao kapitalna investicija za ovu godinu.

Ono je što važno za infrastrukturu je završetak ulice Bore Stankovića, juče smo asfaltirali poslednju deonicu, 2021. godine nas očekuje završetak mosta, izuzetno zahtevan projekat koji je u sklopu ove ulice i završni sloj asfalta - rekao je Stojmenović.

Osim ove, od velikih ulica i investicija, plan je da se radi i rekonstrukcija Ulice Partizanski put, na koju Vranjanci takođe dugo čekaju, kao i rekonstrukcija Kosovske ulice.

Tehnička dokumentacije za dugo najavljivani kružni tok na raskrsnici kod gornje kasarne, je u pripremi, a očekivanja su da će taj projekat koštati preko 100 miliona dinara.

Podsetimo, kada su oktobra prošle godine krenuli radovi u Ulici Bore Stankovića, najavljeni rok za završetak prve deonice dužine 210 metara, od raskrsnice Prvomajske i Ulice Esperanto do Ulice Pariske komune bio je 2 meseca, tada je trebalo da se krene sa asfaltiranjem ove deonice. Zbog lošeg vremena, a zatim i epidemije virusa korona, kako su govorili nadležni, to je učinjeno osam meseci kasnije, a do sada niko od nadležnih nije znao sa sigurnošću da kaže kada će kompetna ulica biti završena.

U međuvremenu su građani osim zbog dužine trajanja radova, negodovali i zbog čekanja na asfalt, uske trotoare i posečen drvored, a Stojmenović krajem septembra rekao da je sve što se dešava u toj ulici po projektu i prirodna stvar, a da će kompletna saobraćajnica biti završena do kraja godine.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića koštaće građane, odnosno Grad 204 miliona dinara i Ministarstvo privrede oko 28 miliona i jedna je od kapitalnih investicija za 2020. godinu.

Za realizaciju projekta pejzažne arhitekture i hortikulture u ovoj ulici, a radovi podrazumevaju kompletno ozelenjavanje, podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem, Grad je od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: